Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

05.10.2009.

Saņemts atbalsts no Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas ar EEZ finanšu instrumentu palīdzību un Norvēģijas finanšu instrumentu palīdzību

2009. gada septembrī SIA „Eko Cikls” (uzņēmums, dibināts 2004. gadā ar mērķi veikt otrreizējo izejvielu savākšanu, šķirošanu, pirmapstrādi un realizāciju Latvijā un ārpus tās robežām) ir uzsācis projekta „Starptautiskās pieredzes pārnese stikla atkritumu ekoefektīvā pārstrādē iegūstot kvalitatīvu otrreizējo izejvielu” realizāciju. Projekts tiek realizēts ar EEZ finanšu instrumenta palīdzību un Norvēģijas finanšu instrumenta palīdzību programmas „Vides politikas integrācijas programma Latvijā” ietvaros. Projekta partneris ir biedrība „Latvijas atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācija”.

 

21.09.2009.

Poligons Daibe sper soli uz priekšu

Ziemeļvidzemes reģionālā atkritumu noglabāšanas poligona infrastruktūrā divu gadu laikā tiks ieguldīti 2,59 miljoni latu.

 

04.09.2009.

ZAAO vides izglītības projektam „Cilvēks vidē” sācies devītais mācību gads

SIA „Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācija” (ZAAO) projekts „Cilvēks vidē” uzsāk jau devīto mācību gadu, piedāvājot izglītības iestādēm dažādās uzņēmuma veidotās vides izglītības aktivitātes.

 

26.08.2009.

"Getliņi EKO" samazina gāzu izmešu apjomu par 90%

Notekūdeņu un atkritumu likvidēšanas uzņēmuma SIA "Getliņi EKO" poligonā atklātas jaunas gāzu attīrīšanas tehnoloģijas, kas ļaus gāzu izmešu apjomu samazināt līdz 90%. Tāpat jaunās tehnoloģijas ļaus samazināt poligona gāzu sērūdeņraža apjomu vairāk nekā desmit reizes, tās nodrošinās siloksāna attīrīšanu līdz mazāk nekā vienam miligramam uz kubikmetru un pilnīgu gāzes kondensāta novadīšanu.

 

26.08.2009.

Daugavpilī plāno būvēt atkritumu pārstrādes rūpnīcu

Daugavpils pašvaldībā ir sāktas sarunas ar potenciālajiem investoriem un būvniekiem par iespējām nākotnē Daugavpilī būvēt atkritumu pārstrādes rūpnīcu.