Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

02.02.2010.

2009.gadā Ventspilī nodotas gandrīz 300 tonnas šķiroto atkritumu

2009.gadā Ventspils šķiroto atkritumu savākšanas punktos nodotas gandrīz 300 tonnas šķiroto atkritumu jeb par 15% mazāk nekā 2008.gadā.

 

02.02.2010.

Papīra pārstrāde Latvijā

Ekovates ražotājs Vekover ir viens no nedaudzajiem Latvijā strādājošajiem papīra pārstrādes uzņēmumiem, kas tāpat kā citi pārstrādes uzņēmumi neiztiek bez ievestās makulatūras. Tajā pašā laikā uzņēmēji bez īpašas sajūsmas runā par iedzīvotājiem, kas makulatūru atved paši, bet vairāki uzņēmumi, kas pieņēma makulatūru, patlaban ietur pauzi. Austrumeiropā iepirktā krava SIA Vekover noliktavā Valmieras nomalē gaida brīdi, kad avīzes samals sīkās strēmelēs un sajauks ar ķimikālijām, lai izmantotu ēku siltināšanā. Latvijas atkritumu vācēji neslēpj, ka savākto papīru augstākas cenas dēļ pārdod ārzemēs, pat Ķīnā.

 

01.02.2010.

Vajadzīga ES aģentūra ES atkritumu likumu izpildei

1.februārī publicētajā Eiropas Komisijas pētījumā ieteikts izveidot specializētu Eiropas struktūru, kas pārraudzītu ES atkritumu likumu īstenošanu un izpildi. Šis pētījums ir viens no Komisijas pasākumiem, kas veikti, lai uzlabotu atkritumu apsaimniekošanu un nodrošinātu, ka tā atbilst ES tiesību aktu normām, kas aizsargā pilsoņus un vidi. Plašos mērogos turpinās nelikumīga atkritumu izgāšana, daudzi atkritumu poligoni neatbilst standartiem, un dažās dalībvalstīs joprojām nav atkritumu saimniecības pamata infrastruktūras. Bažas rada arī nelikumīga atkritumu pārvadāšana. Otrā šajā dienā publicētā ziņojumā konstatēts, ka gandrīz viena piektdaļa visu atkritumu pārvadājumu, kas inspicēti dalībvalstīs nesenās izpildes darbībās, ir bijuši nelikumīgi.