Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

23.08.2010.

Valdība precizē noteikumus normatīvo aktu prasībām neatbilstošu izgāztuvju rekultivācijai

Šī gada 17.augustā, Ministru kabineta sēdē apstiprināja Vides ministrijas izstrādāto Ministru kabineta noteikumu projektu „Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 30.jūnija noteikumos Nr.490 „Noteikumi par darbības programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma 3.5.1.2.1.apakšaktivitāti „Normatīvo aktu prasībām neatbilstošu izgāztuvju rekultivācija”””.

 

16.08.2010.

Gulbenes pilsētas centrā tiks celti plastmasas pudeļu torņi

Šī gada 21.augustā plkst. 11:00 Gulbenes pilsētas centrā sociālās kampaņas „1000 pudeles” ietvaros notiks pasākums „1 litrs < 1 litrs”, tā laikā tiks uzcelti 2 plastmasas pudeļu torņi – viens no saplacinātām pudelēm, otrs no nesaplacinātām.

 

16.08.2010.

Ventspils sadzīves atkritumu poligonā "Pentuļi" plāno izveidot atkritumu mehāniskās priekšapstrādes centru

Sadzīves atkritumu poligonā "Pentuļi" Ventspils novada Vārves pagastā plānots izveidot atkritumu mehāniskās priekšapstrādes centru, kā arī atkritumu glabāšanas laikā radušās biogāzes savākšanas sistēmu ar sadedzināšanas lāpu.

 

16.08.2010.

Limbažos darbu sāks EKO laukums

Limbažos darbu 16.augustā sāk SIA "Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācija" (ZAAO) izveidots EKO laukums šķirotu atkritumu pieņemšanai. EKO laukums atrodas Mazā Noliktavu ielā 3, un tā darba laiks ir pirmdienās, otrdienās, ceturtdienās un piektdienās no plkst.10 līdz plkst.19, sestdienās no plkst.12 līdz plkst.16. Trešdienās un svētdienās laukums būs slēgts.

 

06.08.2010.

Izstrādā koncepciju depozīta sistēmas piemērošanai dzērienu iepakojumam

5.augustā valsts sekretāru sanāksmē izsludināts Vides ministrijas sagatavotais koncepciju projekts depozīta sistēmas piemērošanai dzērienu iepakojumam. Koncepcijas mērķis ir izvērtēt iespējamos risinājumus depozīta sistēmas ieviešanai un piemērošanai dzērienu iepakojumam, noteikt turpmākos depozīta sistēmas piemērošanas dzērienu iepakojumam attīstības virzienus un piedāvāt risinājumus depozīta sistēmas piemērošanai dzērienu iepakojumam.