Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

25.01.2014.

Ceļot zaļajās kurpītēs

Ģeotūrisms jeb zaļie maršruti palīdz labāk iepazīt galamērķi, vienlaikus saudzējot dabu.

Sala nogurdinātos vilina ceļojumu piedāvājumi uz siltajiem un eksotiskajiem dienvidiem. Piedzīvojumu aizrautībā ir ļoti viegli aizmirst par zaļiem principiem. Lietot mazāk, atkārtoti un atbildīgi var gan ikdienā, gan ceļojot, neatkarīgi no tā, vai tas ir komandējums vai atpūtas brauciens. Esot ceļotāja kurpēs, tik un tā ir vēlams domāt par savām izvēlēm, rīcību un to ietekmi uz vietējo kopienu un vidi. Ilgtspējīga ceļošana ir tad, ja samazinām ietekmi uz vidi, neaizskaram vietējo kultūras mantojumu, bet radām ienākumus un veicinām nodarbinātību ceļojumu galamērķos, vienlaikus neiejaucoties vietējās ekosistēmas darbībā. Līdz ar to ilgtspējīga ceļošana ne vien rada vērtību pašam ceļotājam, bet arī paver iespējas vietējai kopienas ekonomikai un biznesa iespējas industrijā tiem, kuri atbildīgi to veido.

 

24.01.2014.

Jaunie vides reportieri dosies pieredzes apmaiņā uz Zviedriju

No 24.-27.janvārim četri jaunieši no Latvijas, kuri pavasarī uzvarēja starptautiskajā Atkritumu samazināšanas kampaņā (Litter Less campaign), dosies uz Stokholmu, lai piedalītos starptautiskās organizācijas Foundation for Environmental Education (FEE) un Wrigley kompānijas rīkotajā Jauno vides reportieru misijā.

 

23.01.2014.

Ziemeļvidzemē izbūvēs notekūdeņu dūņu apstrādes iekārtu

Ir parakstīts līgums starp Centrālo finanšu un līgumu aģentūru un SIA ZAAO (ZAAO) par Eiropas Savienības fonda projekta īstenošanu un Kohēzijas fonda līdzfinansējuma piešķiršanu, lai izveidotu Ziemeļvidzemes reģiona notekūdeņu dūņu apstrādes infrastruktūru Pārgaujas novadā reģionālajā atkritumu apsaimniekošanas centrā "Daibe".

 

22.01.2014.

Klienti aicināti norēķināties par atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumiem 2013.gadā

SIA ZAAO (ZAAO) aicina klientus, kuru vēl nav paguvuši norēķināties par 2013.gadā saņemtajiem atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumiem, to izdarīt šonedēļ, pretējā gadījumā no februāra uzņēmums būs spiests pārtraukt pakalpojumu sniegšanu līdz parādsaistību nomaksai.

 

21.01.2014.

Premjers uzdevis izvērtēt Gudrona dīķu sanācijas projektā iesaistīto personu atbildību

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) uzdevis vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra pienākumu izpildītājam ekonomikas ministram Danielam Pavļutam (RP) nekavējoties izvērtēt Inčukalna sērskābā gudrona dīķu sanācijas projektā iesaistīto personu atbildību.

Ar premjera rezolūciju ir uzdots arī izvērtēt nepieciešamību veikt dienesta izmeklēšanu un pieņemt attiecīgus lēmumus. Ministru kabinets un Finanšu ministrija par paveikto ir jāinformē līdz šā gada 10.februārim.