Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

28.02.2014.

Rēzeknē neizdodas noskaidrot Rēzeknes upes piesārņojuma avotu

Rēzeknē joprojām nav izdevies noskaidrot, kas piesārņojis lietus ūdens kanalizāciju ar naftas produktiem, no kurienes tie tālāk nokļuvuši Rēzeknes upē, noskaidroja Valsts vides dienesta (VVD) Rēzeknes reģionālās vides pārvaldē.

 

27.02.2014.

Biodegvielai jābūt 10%

Valdības komiteja atbalstīja grozījumu projektu Biodegvielas likumā, kas paredz, ka 2020. gadā no atjaunojamiem energoresursiem saražotas enerģijas īpatsvars visā transportā ir vismaz 10% no enerģijas galapatēriņa transportā.

 

26.02.2014.

Valdība uz nedēļu atliek jautājumu par risinājumiem saistībā ar Inčukalna gudrona dīķu projektu

Valdība otrdien tomēr neskatīs informatīvo ziņojumu par Inčukalna sērskābā gudrona dīķu sanācijas projektu un iespējamiem situācijas risinājumiem, jo koalīcija vienojusies šo jautājumu uz nedēļu atlikt.

 

25.02.2014.

Rēzeknē saistībā ar naftas produktu noplūdi pārkāpumi nav konstatēti

Saistībā ar konstatēto naftas produktu noplūdi Rēzeknes upē 11.februārī vides aizsardzības prasību pārkāpumi Rēzeknē esošo uzņēmumu darbībā nav konstatēti, uzzināja Valsts vides dienestā.

 

24.02.2014.

Sākta pastiprināta makšķernieku kontrole Burtnieka ezerā

Lai novērstu maluzvejnieku nelegāli izlikto tīklu radītās sekas un mazinātu zemledus makšķernieku uz ledus atstāto atkritumu daudzumu, Burtnieka ezera uzraugi sākuši pastiprinātu kontroli, noskaidroja Burtnieku novada pašvaldībā.

Kā norādīja Burtnieku novada pašvaldības policists un Burtnieka ezera uzraugs Jānis Bērziņš, šogad līdakas nārstam gatavošoties ātrāk, tāpēc arvien aktīvāk meklē pārtiku un vieglāk uzķeras maluzvejnieku izliktajiem slazdiem, tādēļ ir būtiski nepieļaut līdaku izķeršanu šajā laikā.