Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

26.03.2014.

"Eurostat": ES pārstrādā 42% atkritumu; Latvijā - 16%

Eiropas Savienībā (ES) pārstrādāti atkārtotai izmantošanai un kompostēti tiek 42% no kopējā apsaimniekotā sadzīves atkritumu apjoma, savukārt Latvijā pārstrādāto un kompostēto atkritumu īpatsvars ir vien 16%, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" dati par 2012.gadu.

 

25.03.2014.

Zagreba vēlas pārņemt Rīgas atkritumu apsaimniekošanas modeli

Ar mērķi iepazīt un pārņemt Rīgas atkritumu pārstrādes un apsaimniekošanas modeli Rīgā, atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumā "Getliņi EKO" no 27.marta viesosies Horvātijas galvaspilsētas Zagrebas domes un uzņēmēju delegācija. Zagrebas delegācijas darba mērķis ir iepazīties ar "Getliņi EKO" izveidoto atkritumu apsaimniekošanas centru un lemt par tā piemērotību Zagrebas pilsētai.

 

24.03.2014.

Izdota atkritumu apsaimniekotāja SIA "ZAAO" Gadagrāmata 2013

SIA "ZAAO" (ZAAO) publisko izdevumu "Gadagrāmata 2013", kur uzņēmuma sadarbības partneri un klienti var iepazīties ar uzņēmumā paveikto. Gadagrāmatas izveide ZAAO ir kļuvusi par tradīciju. Tas ir veids kā informēt uzņēmuma sadarbības partnerus un klientus par gada laikā paveikto, par izmaiņām, statistiku, kā arī par nākotnes plāniem.

 

23.03.2014.

Jūrmala aicina pieteikt vides izglītības projektus pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai

Jūrmalas pilsētas dome izsludina vides projektu konkursu "Vide Tev apkārt 2014" pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai. Konkursa mērķis ir atbalstīt un dot iespēju realizēt izglītojošus vides projektus, kas palielina iedzīvotāju un pilsētas viesu izpratni par piekrastes vides, tostarp ūdens, vērtībām un to aizsardzību.

 

22.03.2014.

Plastmasu - uz pārstrādi!

Zemnieku saimniecības bez maksas var nodot pārstrādei agroplēves, polipropilēna maisus un plastmasas kanniņas.