Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

11.04.2014.

Naudiņš varētu aicināt koalīciju doties apskatīt Inčukalna gudrona dīķus

Ja jautājums par papildu finansējuma piešķiršanu Inčukalna sērskābā gudrona dīķu sanācijai tiks vilcināts, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK) rīkos koalīcijas padomes braucienu uz gudrona dīķiem.

 

10.04.2014.

Olaines bīstamo atkritumu izgāztuves sanācijas darbiem atvēlēs 6,74 miljonus eiro

Valsts vides dienests (VVD) iepirkumu konkursā meklē Olaines bīstamo atkritumu izgāztuves sanācijas darbu veicēju. Sanācijas darbu paredzamā līgumcena ir 6,74 miljoni eiro. VVD vēlas, lai tiktu īstenotas ar piesārņotu augsni, būvēm un gruntsūdeņiem saistītas atkritumu apsaimniekošanas darbības, nodrošinot vēsturiski piesārņoto vietu sanāciju.

 

09.04.2014.

Arī skolēni pievienosies baltā stārķa vērotāju pulkam

AS "Latvenergo" sadarbībā ar Latvijas Ornitoloģijas biedrību (LOB) 2014. gadā turpina baltā stārķa monitoringu un aicina iedzīvotājus un skolēnus iesaistīties 7. Starptautiskā baltā stārķa ligzdu uzskaitē. Cik ligzdas šogad tiks apdzīvotas un no jauna uzbūvētas, kur šīs ligzdas tiks veidotas, kā arī cik stārķu mazuļu piedzims - uz šiem jautājumiem atbildes sniegs šā gada monitoringa rezultāti.

 

08.04.2014.

Latvijas Dabas muzejā notiks diskusija par ekoloģijas pārmaiņām Latvijā 30 gadu laikā

Mangaļi dabas fonds šā gada 10.aprīlī plkst.12.00 Latvijas Dabas muzejā (K.Barona ielā 4) prezentēs projektu ar futūrisku ieskatu par pārmaiņām Latvijas dabā pēc 30 gadiem un rīkos ekspertu paneļdiskusiju par iespējamām ekoloģijas un bioloģiskās daudzveidības pārmaiņām. Modelējot nākotnes pārmaiņas, īpašs fokuss tiks pievērsts tieši ūdens resursam.

 

07.04.2014.

No divlapu pīckiņas izaug kārtīgs koks

Lai gan Latvijā ir ceļmalas, kur mežu vietā spīd «noskūti» pakalni, citviet – jaunaudzes, liekot domāt, ka koki tiek nesamērīgi izcirsti, Latvijas valsts mežu (LVM) pārstāvis Tomass Kotovičs tomēr teic: «Meži Latvijā nav izcirsti!» Viņš skaidro, ka, skatoties ar šodienas acīm, būšot ko cirst arī pēc 120 gadiem, jo viss, kas notiek mežā šodien, realizēsies pēc 100 gadiem – tas ir tik ilgs laiks, cik ilgi aug priede, līdz sasniedz ciršanas vecumu.