Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

25.06.2014.

Šķiro atkritumus arī piknikā

Vasaras atpūta nav iedomājama bez brīvdabas piknikiem, un ērtības labad daudzi dabā gājēji iegādājas pārtikas produktus, ko ražotājs ir kārtīgi iepakojis, visticamāk, plastikāta iepakojumos. Turklāt bieži piknikojam brīvā dabā, kur «pie rokas» nav pieejami atkritumi konteineri.

 

24.06.2014.

Jūlijā un augustā jūras piekrastē notiks koncerti, zaļās aktivitātes un noskaņu vakari

Šovasar jūlijā un augustā jūras piekrastē dažādās vietās notiks publiskie koncerti, zaļās nodarbības un noskaņu vakari, informēja kampaņas "Mana jūra 2104" pārstāve Ance Krieviņa.

 

20.06.2014.

Neko nav iespējams nolietot

Vai iespējama pasaule bez atkritumiem? Patēriņa kults joprojām sit pušu vides draugu iniciatīvas, tomēr ideja par nulles izšķiešanu patlaban šķiet daudz iespējamāka, nekā tā bija pirms pāris gadiem. To apliecina lietu otrreizējās izmantošanas mode, atkritumu šķirošanas aktivitātes pieaugums un pārstrādes tirgus paplašināšanās.

 

19.06.2014.

"Mana jūra 2014" - atvaļinājuma sajūta piekrastē

Ar mērķi izzināt, iepazīt un iemīlēt Latvijas piekrasti no 1.jūlija līdz 1.augustam jau trešo gadu notiks Vides izglītības fonda kampaņa Mana jūra 2014. Visu jūliju ekspedīcijas ietvaros visā Latvijas piekrastē notiks bezmaksas publiski koncerti, radošās darbnīcas, zaļās nodarbības un noskaņu vakari, uz kuriem aicinām pilsētniekus, ģimenes ar bērniem un vietējos iedzīvotājus, lai jūlijs pārvērstos dabai draudzīgā atvaļinājumā.

 

18.06.2014.

Apkopoti būtiskākie ieteikumi videi draudzīgai Līgo svētku svinēšanai

Analizējot biežākās iedzīvotāju Līgo svētku svinēšanas tradīcijas pie dabas, iepakojuma apsaimniekošanas uzņēmums "Zaļā josta" apkopojis galvenos ieteikumus videi draudzīgai un atbildīgai vasaras saulgriežu svinēšanai brīvā dabā. Ieteikumus iespējams ņemt vērā, gan gatavojoties svinībām, gan iekārtojot svinību vietu, gan arī svētku laikā un pēc tiem.