Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

30.07.2014.

"Mana jūra 2014" finiša posms Vidzemē

Vērienīgākā piekrastei veltītā vides kampaņa/ekspedīcija Mana jūra ir sasniegusi Vidzemes jūrmalu. Pēc Rīgas jūras līča posma, kur kampaņas dalībnieki Apšuciemā, Engurē un Daugavgrīvā reģistrēja līdz šim visvairāk jūras piesārņojošo atkritumu vienību, Vidzemē Mana jūra aicina uz ainaviski bagātu pārgājienu, dabai draudzīgiem notikumiem ar ekskluzīvu programmu ekspedīcijas noslēguma posmā Kuiviži - Ainaži 1.augustā. Visi Mana jūra publiskie pasākumi ir bezmaksas.

 

29.07.2014.

Izmaiņas atkritumu apsaimniekošanas maksas aprēķina kārtībā valdība varētu skatīt līdz novembrim

Izmaiņas atkritumu apsaimniekošanas maksas aprēķina kārtībā, par maksas aprēķina kritēriju nosakot dzīvoklī deklarēto personu skaitu, valdība varētu skatīt līdz šā gada novembrim.

 

28.07.2014.

Atkritumu šķirošanas rūpnīcas būvniecību "Getliņos" plānots sākt vasaras beigās vai rudenī

Sadzīves atkritumu šķirošanas rūpnīcas būvniecību uzņēmuma SIA "Getliņi Eko" poligonā plānots sākt šīs vasaras beigās vai rudenī, stāsta atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma SIA "Vides pakalpojumu grupa" direktors Guntars Levics.

 

25.07.2014.

Izgāztuves vietā kalns

Lai samazinātu atkritumu negatīvo ietekmi uz vidi, izgāztuves vietā Augusta Deglava ielā Rīgā tiks veikta izgāztuves platības samazināšana, atkritumus sastumjot vienā kaudzē un blīvējot.

 

24.07.2014.

Valsts kontrole pārbaudīs pašvaldības un atkritumu biznesu

Valsts kontrole aicina iedzīvotājus informēt par situāciju atkritumu apsaimniekošanā. Šis ir ļoti ienesīgs bizness un vienlaikus iedzīvotājiem ārkārtīgi neizprotama joma. Cilvēki nevar pārbaudīt, kā tiek aprēķināta maksa par izvestajiem atkritumiem, cik daudz atkritumu viņi saražo un kāds vispār ir šī pakalpojuma tarifs.