Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

23.07.2014.

Rīgas gaisa piesārņojums – lielākais Baltijā

Nereti mēs paši ar lepnumu sakām, ka esam viszaļākā valsts pasaulē, arī vairāki globālie pētījumi par vidi ir ierindojuši Latviju zaļāko valstu topa pirmajā desmitniekā, liekot domāt, ka ar vides veselību pie mums viss ir kārtībā, lai gan tā nebūt nav, jo ir pamats bažām par gaisa kvalitāti Rīgā. Lai gan gaisa piesārņojums pie mums nebūt nav tik liels, lai būtu jāsargā sava veselība ar sejas maskām kā Ķīnā, pamats satraukumam tomēr ir.

 

22.07.2014.

Brīvdienās Rīgu sasniegs ekspedīcijas "Mana jūra" dalībnieki

26.jūlijā, Rīgu sasniegs vides ekspedīcijas "Mana jūra" dalībnieki, lai rīkotu izglītojošus un izklaidējošus pasākumus par saistībā ar vides aizsardzību, informēja projekta pārstāve Ance Krieviņa.

 

21.07.2014.

"DNB Latvijas barometrs": Ievērojot "zaļu" dzīvesveidu, pilsētnieki šķiro atkritumus, lauku iedzīvotāji izmanto videi draudzīgu kurināmo un enerģijas izejvielas

Jaunākā "DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultāti liecina, ka, jautāti, kādas darbības aptaujātie veic ikdienā, lai ievērotu "zaļu" un videi draudzīgu dzīvesveidu, rīdzinieki un citu pilsētu iedzīvotāji daudz biežāk nekā lauku iedzīvotāji norādījuši atkritumu šķirošanu. Savukārt lauku iedzīvotāji vairāk izmanto videi draudzīgu kurināmo un enerģijas izejvielas.

 

18.07.2014.

"ZAAO" savāc līdz šim lielāko skābbarības plēvju apjomu

Šā gada pavasara mēnešos un vasaras sākumā SIA "ZAAO" veica lauksaimniecībā izmantoto skābbarības ruļļu plēvju bezmaksas savākšanu no zemnieku saimniecībām un individuāliem saimniekiem. Šogad savāktais daudzums ar skābbarības ruļļu plēvēm, skābbarības bedru pārklājamajām plēvēm, polipropilēna minerālmēslu BIG-BAG maisiem, plastmasas kannām un mucām ir daudzkārt lielāks kā citus gadus un liek domāt, ka izdevies mazināt videi nodarīto kaitējumu, kas nereti rodas, dedzinot vai aprokot minētos iepakojuma materiālus. Visdrīzāk vairākiem saimniekiem izdevies ieekonomēt arī savus finanšu līdzekļus, jo plēves un kannas nav izmestas konteineros pie nešķirotiem sadzīves atkritumiem, bet gan bez maksas nodotas kā sašķirots, otrreizējai pārstrādei derīgs materiāls.

 

17.07.2014.

"Valmieras gudrais nams" šķiro atkritumus

SIA "Valmieras Namsaimnieks", SIA "ZAAO", SIA "Valmieras ūdens" un Valmieras pilsētas pašvaldība ar Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstu realizē projektu "Valmieras gudrais nams", kura ietvaros tiek īstenotas aktivitātes, lai mazinātu iedzīvotāju ikdienā radīto atkritumu daudzumu. Šajā projektā ir iesaistījušies Stacijas ielas 13 nama iedzīvotāji.