Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

16.07.2014.

Izstrādātas vadlīnijas bez atkritumu sabiedrībai

Biedrība "homo ecos:" sadarbībā ar organizācijām "Latvijas Zaļā kustība" un "Zaļā brīvība" izstrādājusi vadlīnijas nevalstisko organizāciju kapacitātes stiprināšanai "BEZ ATKRITUMIEM". Vadlīnijas soli pa solim iepazīstina ar atkritumu apjoma samazināšanas un pārstrādes iespējām, atklājot atkritumu apsaimniekošanā pastāvošās problēmas, kā arī sniedz ieteikumus, kas palīdzēs NVO sektoram atrast pareizo veidu, kā komunicēt ar pašvaldībām, iedzīvotājiem un komercstruktūrām un īstenot praksē efektīvas kampaņas atkritumu apsaimniekošanas jomā.

 

15.07.2014.

Aicina uz Nakts pārgājienu posmā Lielirbe-Mazirbe

15.jūlijā pl. 21:00 norisināsies pirmais Nakts pārgājiens kampaņas/ekspedīcijas Mana jūra 3 gadu pastāvēšanas vēsturē. 10 km garajam pārgājienam zem zvaigžņotas debess gar Baltijas jūras krastu aicinām pievienoties ikvienu interesentu Lielirbē, iepriekš zvanot ekspedīcijas Mana jūra 2014 vadītājam Uldim Moram pa tel. 26440598.

 

14.07.2014.

Par gudronu samaksās visi

Inčukalna sērskābā gudrona dīķī acīm redzami sācis kristies apstrādājamās vielas līmenis. Beidzot ir atrasta pareizā tehnoloģija un ķimikāliju proporcijas gudrona sagatavošanai pirms sadedzināšanas.

 

11.07.2014.

Ekspedīcija "Mana jūra 2014" viesosies Ventspilī un Ovišos

Šodien, 11.jūlijā ap 16:00 Baltijas jūras piekrastes aizsardzības kampaņa/ekspedīcija Mana jūra 2014 sasniegs Ventspils pludmali. Ekspedīcijas dalībniekiem aicinām pievienoties ikvienu interesentu gan pludmalē, gan, sākot no pl. 19:00, Ventspils Starptautiskajā Rakstnieku mājā, kur notiks radošs noskaņu vakars ar mūziku, stāstiem un Mana jūra darbnīcām. Unikāls muzikāls piedzīvojums būs arī koncerts Ovīšu bākā svētdien.

 

11.07.2014.

Būs brīvprātīgais pudeļu depozīts

Pēc svētkiem nāk karstā vasara ar palielinātu dzērienu patēriņu. Kā samazināt izdzerto pudeļu palikšanu dabā, sprieda Saeimas Vides apakškomisija. Ieskaitot pieaicinātos vides aizstāvjus, ražotājus, tirgotājus un atkritumu pārstrādātājus, visi piekrita, ka jāsamazina ūdeņu krastos, pagalmos un citur izmesto pudeļu skaits. To mūs mudina arī Eiropas savienības normas, kas prasa pudeļu savākšanas procentu 6 gados palielināt no 50 uz 56 procentiem.