Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

18.08.2014.

Rīgas svētkos izglītojošas atkritumu šķirošanas spēles un aktivitātes pulcē simtiem apmeklētāju

Nedēļas nogalē no 16.augusta līdz 17.augustam Rīgas svētku ietvaros uzņēmums "Zaļā josta" mācīja Rīgas iedzīvotājus un viesus pareizi šķirot atkritumus, novērtēt šī procesa nozīmīgumu un rūpēties par apkārtējās vides tīrību. Sestdien Imantā un svētdien Ķengaragā vietējiem iedzīvotājiem bija iespēja pārbaudīt savas zināšanas atkritumu šķirošanā, kā arī uzzināt daudz jauna, piedaloties aktīvās un izglītojošās spēlēs.

 

12.08.2014.

Plastmasa, kas sadalās kompostā

Vai plastmasas izstrādājumiem ir kāda saistība ar kartupeļiem vai kukurūzu? Vairākums cilvēku uz šādu jautājumu atbildētu noliedzoši un kļūdītos, jo mūsdienās no augu cietes, cukura vai celulozes, dzīvnieku izcelsmes vai sojas olbaltumvielām izgatavo bioplastmasu, kas pēc ārējā izskata nemaz neatšķiras no parastās plastmasas ražojumiem. To secinu, turot rokās tepat Latvijā pirktu no kukurūzas cietes ražotu vienreiz lietojamo deserta šķīvīti.

 

11.08.2014.

Amatas novadā notiek atkritumu izgāztuves "Kursene" rekultivācijas darbi

Amatas novada Skujenes pagastā turpinās atkritumu izgāztuves "Kursene" rekultivācijas darbi, informēja Amatas novada pašvaldības projektu koordinatore Gunta Birze.

 

08.08.2014.

Ar saukļiem par zaļo ekonomiku nepietiks

Latvijai aktīvāk jāpiedalās ES lēmumu pieņemšanā par atkritumu pārstrādi. Ikviens no aptuveni 500 miljoniem ES valstu iedzīvotājiem ik gadu rada aptuveni pustonnu sadzīves atkritumu. Līdztekus rūpniecībā ražotajiem 360 miljoniem tonnu, būvniecībā 900 miljoniem tonnu un ūdens apgādes un enerģijas ražošanas nozarē radītajiem 95 miljoniem tonnu atkritumu ES dalībvalstīs pavisam gada laikā tiek radīti trīs miljardi tonnu atkritumu. Tie piesārņo dabu, pastiprina siltumnīcas efektu, tāpēc ES atkritumu saimniecības politikas mērķis ir samazināt atkritumu ietekmi uz vidi un cilvēku veselību.

 

07.08.2014.

Deklarēto personu skaits var neatbilst dzīvoklī dzīvojošo skaitam

Pirms ieviest normatīvo regulējumu, kad maksa par atkritumu apsaimniekošanu tiek aprēķināta pēc dzīvoklī deklarēto personu skaita, jāņem vērā, ka deklarēto personu skaits var neatbilst dzīvoklī dzīvojošo cilvēku skaitam, stāsta atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma SIA "Eco Baltia vide" valdes priekšsēdētāja Anita Saulīte.