Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

29.09.2014.

Skolēni iesaistīsies aktīvā cīņā pret vides piesārņojumu ar bīstamiem atkritumiem – izlietotām baterijām

2014.gada 29.septembrī “Zaļā josta” sadarbībā ar AS “BAO” un Valsts izglītības satura centru aicina Latvijas pirmsskolas, vispārējās, interešu un profesionālās izglītības iestādes iesaistīties izlietoto bateriju vākšanas konkursā “Tīrai Latvijai!” 2014./2015. mācību gadā. Piedaloties konkursā, ikkatrs tā dalībnieks veicinās videi kaitīgu preču nenonākšanu dabā un to pārstrādi otrreizējās izejvielās, saudzējot vidi un taupot resursus.

 

24.09.2014.

Ne miskastē vai kanalizācijā, bet ar zāļu sainīti uz aptieku

Lai gan Latvijā nav noteikumu par veco zāļu utilizāciju, Diena eksperimentā pārliecinās, ka aptiekās tos ir iespēja nodot; atšķiras vienīgi nosacījumi.

 

22.09.2014.

Jau vienpadsmito gadu Latvijas izglītības iestāžu audzēkņi apvienojas kopīgai makulatūras savākšanai pārstrādei

2014./2015 mācību gadā jau vienpadsmito reizi izlietotā iepakojuma apsaimniekotājs "Zaļā josta" apvieno Latvijas izglītības iestāžu audzēkņus makulatūras vākšanas konkursā "Tīrai Latvijai!", lai kopīgiem spēkiem tukšotu plauktus, skapjus un bēniņus no veciem papīriem un kartoniem, gādājot par to pārstrādi vērtīgās otrreizējās izejvielās.

 

17.09.2014.

Atpūtnieki prom, bet atkritumi paliek

Latvijai ir unikāla pludmale ar piekļuvi teju 500 kilometru garumā, taču piekrastes atkritumi sasniedz kritisko robežu

 

16.09.2014.

Poligons Kaudzītes turpina pilnveidoties

Kopš 2011. gada rudens SIA AP Kaudzītes realizē VARAM un Kohēzijas fonda līdzfinansētu projektu Atkritumu apglabāšanas poligona «Kaudzītes» infrastruktūras attīstība. Pavisam nesen noslēdzās projekta 2. kārta, kuras laikā tika uzstādītas reversās osmozes infiltrāta attīrīšanas iekārtas, kas dod iespēju poligonā attīrīt atkritumu noglabāšanas rezultātā radušos infiltrātu (cauri atkritumu slānim uzsūkušies nokrišņi), tādējādi tagad vairs nav jālauza galva, kas citviet tos pieņems un cik izmaksās tā aizvešana.