Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

21.11.2014.

Latvija ir tikai ceļā uz "zaļas" valsts statusu

Latviju pagaidām nevar uzskatīt par "zaļāko" vai vienu no "zaļākajām" valstīm pasaulē, taču vides apziņa pamazām veidojas un tendence ir pozitīva, intervijā "Rietumu radio" sacīja Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības zinātniskā institūta vadošais pētnieks Juris Benders.

 

19.11.2014.

Raganā atklās šķiroto atkritumu nodošanas laukumu

28.novembrī plkst.11 notiks svinīga ekolaukuma atklāšana Krimuldas novada Raganā, "Dūmeņos", kurā piedalīsies pašvaldības un SIA "ZAAO" (ZAAO) pārstāvji.

 

10.11.2014.

Ekoskolu vēstnieki-jaunieši ar politiķiem runās par atbildīgu politiku vides jomā

Ekoskolu Globālo Rīcības dienu vēstnieku konkursa noslēgumā jaunieši no Latvijas reģioniem tiksies ar lielāko partiju politiķiem, lai pārliecinātu pieņemt izaicinājumus 12.Saeimas sasaukuma laikā vides jomā īstenot atbildīgu politiku. Tikšanās notiks plkst.14 Eiropas Savienības mājā, informēja projekta koordinators Edmunds Cepurītis.

 

05.11.2014.

Turpmāk maksa par atkritumiem tiks sadalīta pēc dzīvoklī deklarēto personu skaita

Maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu turpmāk tiks sadalīta pēc dzīvoklī deklarēto personu skaita, paredz šodien valdībā atbalstītie grozījumi noteikumos "Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu".

 

04.11.2014.

Pārsvarā šķiro atkritumus un vāc makulatūru

Aktivitātes vides aizsardzības veicināšanai savā dzīvē vairāk vai mazāk iekļāvušas daudzas Latvijas skolas, kaut arī nav ieguvušas ekoskolas statusu. Izplatītākā ir atkritumu šķirošana un makulatūras vākšana.