Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

18.12.2014.

Tapušas trīs izglītojošas īsfilmas par zaļajām infrastruktūrām

Īstenojot projektu "GreenInfraNet", ir tapušas trīs īsfilmas par zaļajām infrastruktūrām un iniciatīvām, kas palīdzēs tās īstenot arī praksē, uzzināja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

 

16.12.2014.

Latvija atbalsta plastmasas maisiņu patēriņa apjoma samazināšanu

Latvija atbalsta nepieciešamību samazināt plastmasas iepirkumu maisiņu patēriņa apjomu, teikts šodien valdībā akceptētajā Latvijas nostājā Eiropas Savienības (ES) Vides padomes sanāksmei, kas notiks 17.decembrī Briselē.

 

15.12.2014.

Izlietoto bateriju vākšanas konkursā iesaistījušās 254 izglītības iestādes, dalībnieku reģistrācija norisinās līdz gada beigām

Līdz gada beigām norisinās pieteikšanās "Zaļā josta", AS "BAO" un Valsts izglītības satura centra rīkotajā izlietoto bateriju vākšanas konkursā skolēniem "Tīrai Latvijai!". Trīs mēnešu laikā kopš konkursa izsludināšanas tam pieteicies rekordliels izglītības iestāžu skaits - 254 skolas no visas Latvijas, apvienojot 53 213 audzēkņus kopīgam mērķim - izlietoto un nederīgo bateriju vākšanai, rūpējoties par vides tīrību un bīstamo atkritumu utilizāciju.

 

02.12.2014.

"Zaļā josta" veiktajā pētījumā atklājas, ka atkritumus regulāri ikdienā šķiro tikai trešdaļa Latvijas iedzīvotāju

SIA "Zaļā josta" šī gada rudenī veikusi iedzīvotāju domas aptauju ar mērķi uzlabot dalītu atkritumu vākšanu Latvijas pašvaldībās un veicināt sabiedrības aktīvāku iesaisti atkritumu šķirošanā. Aptauja veikta sadarbībā ar "SolidData" un tajā piedalījās vairāk nekā 1000 respondentu, pārstāvot gan Latvijas pilsētas, gan lauku teritorijas.

 

01.12.2014.

Prezentēs mobilo aplikāciju "Atkritumu šķirošana"

Šodien vides uzņēmums "Zaļā josta" prezentēs Latvijā pirmo mobilo aplikāciju "Atkritumu šķirošana", informēja uzņēmumā.