Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

11.03.2015.

Rīgā sākas pavasara Spodrības mēnesis

Lai sekmētu pilsētas teritoriju sakopšanu, Rīgas dome izsludinājusi ikgadējo pavasara Spodrības mēnesi - tas norisināsies no šodienas līdz 30.aprīlim, informēja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

 

10.03.2015.

Zaļa pieeja palīdz taupīt līdzekļus

Saulkrastos viena no problēmām, kas liedz saimniecisko darbību ievirzīt videi draudzīgā gultnē, ir 26 dārzkopības ciemi pilsētas tuvumā un netālie mazdārziņu kooperatīvi Limbažu novadā. «Tas ir padomju laika mantojums. Laika posmā no maija līdz septembrim mazdārziņi joprojām ir plaši apdzīvoti. Tie ir blīvi apbūvēti, ar ļoti šaurām ielām, daudzviet nav novadgrāvju. Nav arī centralizēto inženiertīklu – proti, kanalizācijas un ūdensvada tīklu. Pavasaros grāvji un teritorijas pārplūst un notekūdeņi nonāk upēs. Caur Saulkrastiem jūrā ietek četras upes – Inčupe, Pēterupe, Ķīšupe un Aģe –, līdz ar to notekūdeņi tālāk nonāk jūrā,» problēmu raksturo Saulkrastu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Normunds Līcis.

 

10.03.2015.

Rosināt iedzīvotājus šķirot atkritumus varētu ar apsaimniekošanas maksas celšanu

Veicināt atkritumu šķirošanu iedzīvotāju vidū ir iespējams, ceļot cenu par nešķiroto atkritumu apsaimniekošanu, norāda atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma SIA "Getliņi Eko" valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns.

 

06.03.2015.

Mežos netiek galā ar atkritumiem

Jūrmala kā Latvijas slavenākā kūrortpilsēta ietver arī teritoriju pāri dzelzceļam, kurā mežs pieder gan pašvaldībai, gan privātīpašniekiem. Ar šīs zaļās zonas sakopšanu daudzviet rodas sarežģījumi privātīpašniekiem, kam nākas cīnīties ar to vietējo iedzīvotāju paradumiem, kuri mežu uztver kā bezmaksas atkritumu izgāztuvi.

 

04.03.2015.

Klimata pārmaiņas iedzīvotājus ietekmēs arvien negatīvāk

Lai gan pēdējos gados daudz darīts, lai uzlabotu vides stāvokli Eiropā, problēmas joprojām pastāv un tām ir pieaugoša tendence, secināts apjomīgā Eiropas Vides aģentūras pētījumā.