Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

21.09.2015.

Īriem pārtiku neļauj izmest

ES direktīva, kas attiecas uz visām dalībvalstīm, arī uz Latviju, paredz vien "veicināt bioloģisku atkritumu atsevišķu savākšanu, lai tos kompostētu un sašķeltu". Īri uzņēmušies vairāk un uzprasījušies paši pēc savas Eiropas Savienības Mājsaimniecību pārtikas un bioloģisko atkritumu regulas, ko paši 2013. gadā izstrādājuši un kas attiecināta tikai uz Īriju.

 

17.09.2015.

Saulkrastos uzstādīti jauni iepakojuma konteineri

SIA ZAAO (ZAAO) pēc Saulkrastu pašvaldības lūguma, lai izskaustu situācijas, kad otrreizējai pārstrādei derīga lietotā iepakojuma konteineros tiek regulāri samesti sadzīves atkritumi, ir uzstādījusi jaunus, slēdzamus konteinerus. Konteineros plastmasas, metāla, papīra iepakojumu, kā arī stikla pudeles un burkas var ievietot pa īpašām lūkām un atverēm.

 

15.09.2015.

Kā apsaimniekot 200 000 biotonnas?

Latvijas Atkritumu saimniecības asociācija 2015. gadu ir veltījusi bioatkritumiem un to apsaimniekošanas pētījumiem. Jo no 2020. gada dārza un parku zaļos atkritumus, virtuves atkritumus, kā arī citus bioloģiski sadalāmus dabiskos materiālus nevarēsim brīvi noglabāt poligonā. Mūsu valstī noglabāto bioatkritumu daudzums tad nedrīkstēs pārsniegt 35% no 1995. gadā noteiktā noglabātā bioatkritumu daudzuma.

 

10.09.2015.

Kā ogot un sēņot dabai draudzīgi?

Sācies aktīvais ogošanas un sēņošanas laiks, kad ļaudis steidz iegūt dabas veltes, lai mielotos ar tām un sagatavotu ziemai. Dabas aizsardzības pārvalde sagatavojusi informāciju, kā ogot un sēņot dabai saudzīgi un draudzīgi, kā arī droši.

 

03.09.2015.

Zaļos atkritumus Liepājā var nodot bez maksas

Rudens sezona ir laiks, kad sevišķi aktuāls kļūst jautājums, ko iesākt ar zaļajiem dārzu un parku atkritumiem, kas rodas vairāk kā citos gadalaikos.