Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

28.10.2015.

Makulatūras vācējus atalgo gan ar papīru izglītības iestādēm, gan noderīgām ekskursijām

Lai mudinātu bērnus un jauniešus aktīvi vākt makulatūru, vairākas organizācijas tradicionāli rīko konkursus. Zaļās jostas rīkotais makulatūras vākšanas konkurss Tīrai Latvijai! šogad notiek jau divpadsmito gadu, un šonedēļ savu ikgadējo konkursu deviņu pašvaldību bērnudārzu un skolu audzēkņiem izsludināja arī atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība Piejūra.

 

26.10.2015.

Jaunā atkritumu šķirošanas rūpnīca ļaus par 90% samazināt Getliņu poligonā noglabājamo atkritumu daudzumu

SIA "Getliņi Eko" pārvaldītā poligona "Getliņi" teritorijā jaunuzceltā atkritumu šķirošanas rūpnīca ļaus par 90% samazināt Getliņu poligonā noglabājamo atkritumu daudzumu un par desmit līdz 15 gadiem paildzināt poligona izmantošanas laiku, šodien rūpnīcas atklāšanas pasākumā sacīja SIA "Vides pakalpojumu grupa" pārstāvji.

 

23.10.2015.

Atkritumi vakuumā

Zviedrijā, izmantojot efektīvas atkritumu šķirošanas, pārstrādes un dedzināšanas programmas, atkritumu ne tikai nav par daudz, bet to pat trūkst – lai darbinātu dedzināšanas stacijas, kurās iegūst siltumu un elektrību, 2014. gadā Zviedrija importēja apmēram 800 000 tonnu atkritumu.

 

15.10.2015.

Tiek uzsākta nevajadzīgu spoguļu savākšanas akcija

SIA „Stikla Serviss” sadarbībā ar izlietotā iepakojuma un videi kaitīgo preču apsaimniekotāju „Zaļā josta” uzsāk nevajadzīgu spoguļu savākšanas akciju no iedzīvotājiem, piešķirot tiem atkārtotu pielietojumu, taupot resursus un mazinot vides piesārņojumu. Nevajadzīgie spoguļi tiek pieņemti divos punktos Rīgā, lai nebojātie tālāk tiktu nogādāti izglītības iestādēs, kur mācās bērni ar īpašām vajadzībām, savukārt bojātie tiktu apsaimniekoti atbilstoši vides prasībām.

 

13.10.2015.

Izstrādāta mobilā aplikācija ziņošanai par iespējamiem pārkāpumiem vides jomā

Izstrādāta mobilā aplikācija, ar kuras palīdzību būs iespējams ziņot par pārkāpumiem vides jomā, informēja Valsts vides dienesta (VVD) pārstāve Jūlija Ņikitina.