Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

24.03.2016.

Dignājas pamatskolā izglītos par atkritumu šķirošanas nozīmi

Dignājas pamatskolā šodien organizācija "Zaļā josta" informēs par atkritumu šķirošanas nozīmi.

 

23.03.2016.

Bioloģiskos atkritumus ēdīs sliekas

Aizvadītajā nedēļā EK iepazīstināja ar jaunu noteikumu projektu par organiskiem un no atkritumiem iegūtiem mēslošanas līdzekļiem, kas uzskatāms par pirmo soli Aprites tautsaimniecības veidošanā.

 

21.03.2016.

"Zaļā josta" izstrādā jaunu izglītojošu video plašākai sabiedrības iesaistei atkritumu šķirošanā

2016.gada februārī izlietotā iepakojuma apsaimniekotājs "Zaļā josta" veica iedzīvotāju aptauju, izpētot aktuālākās tendences un šķēršļus atkritumu šķirošanā Latvijā. Apkopojot aptaujas rezultātus, tik secināts, ka ir ievērojami audzis to Latvijas iedzīvotāju īpatsvars, kas ikdienā šķiro atkritumus - no 34% 2014.gadā līdz 55% šogad. Turklāt 91% no aptaujātajiem iedzīvotājiem, kas atzīst, ka ikdienā atkritumus tomēr nešķiro, uzskata, ka viņi apsvērtu iespēju sākt šķirot atkritumus, ja tiktu prezentēti reāli pierādījumi, ka atkritumu šķirošana saudzē dabas resursus un nodrošina ekoloģiskas dabas saglabāšanu. Tāpēc "Zaļā josta" izstrādājusi jaunu izglītojošu īsfilmu "Kāpēc šķirot atkritumus ir nozīmīgi", kurā uzskatāmi demonstrē ieguvumus no atkritumu šķirošanas, māca to darīt pareizi un ļauj ielūkoties otrreizējo izejvielu pārstrādes procesa aizkulisēs.

 

17.03.2016.

Daugavpilī bērnus izglītos par atkritumu šķirošanu

Šodien Zaļo darbu nedēļas ietvaros Daugavpilī, 26.pirmsskolas izglītības iestādē, vides izglītības nodarbībā "Zaļā josta" pārstāvji izglītos bērnus par atkritumu šķirošanu un iesaistīs atraktīvās spēlēs kopā ar dabas draugu Ezīti Jostiņu, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

 

16.03.2016.

"H&M" un māksliniece "M.I.A." apvienojas kopīgā iniciatīvā savākt 1000 tonnas ar otrreiz pārstrādājamiem apģērbiem vispasaules otrreizējās pārstādes nedēļai 18.-24.aprīlim

H&M apvieno spēkus ar mākslinieci un dziedātāju M.I.A. H&M jaunākajai globālajai iniciatīvai - Vispasaules otrreizējās pārstrādes nedēļai - ar jaunu mūzikas video un spēcīgu globālu Apģērbu vākšanas iniciatīvas aktivitāti. Šajā laikā H&M plāno savākt 1000 tonnas nevajadzīga vai novalkāta apģērba no pircējiem visā pasaulē vairāk nekā 3600 veikalos. Šī iniciatīva ir daļa no H&M mērķa noslēgt modes preču ciklu, pārstrādājot nevajadzīgās mājas tekstilpreces un apģērbus, lai radītu pārstrādātas tekstila šķiedras jauniem produktiem. Lai paaugstinātu informētību par šo iniciatīvu, M.I.A. ir nofilmējusi H&M jaunu ekskluzīvu mūzikas video, uzsverot atkritumu izgāztuvēs nonākušo apģērbu ietekmi uz vidi visā pasaulē. Video pirmizrāde paredzēta 11.aprīlī mājas lapā hm.com.