Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

04.03.2016.

Starptautiskā projektā "Waterchain" mazinās Baltijas jūras piesārņojumu

Baltijas jūras piesārņojums ir aktuāla Eiropas līmeņa problēma. Lai ar to cīnītos, 2015.gada oktobrī uzsākts Somijas, Zviedrijas, Igaunijas un Latvijas pētnieku sadarbības projekts WATERCHAIN, kura mērķis ir mazināt bīstamo un barības vielu ieplūdes Baltijas jūrā.

 

04.03.2016.

Pasaules Dabas fonds: pasaulē ik gadu atkritumos nonāk 1,3 miljardi tonnu pārtikas

Cilvēki visā pasaulē ik gadu izmet vairāk nekā 1,3 miljardus tonnu pārtikas produktu, lai gan vienlaikus Zemes ekoloģiskie resursi pakāpeniski sarūk, trešdien paziņoja Pasaules Dabas fonda (WWF) preses dienestā, atsaucoties uz pētījumu kompānijas "Metabolic" ziņojumu.

 

03.03.2016.

Eksperti: Latvija nav gatava pārstrādei nododamo atkritumu apjoma pieaugumam

Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma SIA "Zaļā josta" valdes priekšsēdētājs Jānis Lapsa teica, ka viens no faktoriem, kas rada šķēršļus pārstrādāto atkritumu apjoma pieaugumam, ir atkritumu dalītās vākšanas nepietiekamā infrastruktūra. Tāpat būtisks šķērslis ir neskaidra atbildības robeža par dalītās vākšanas infrastruktūras izveidi, kā arī nepietiekamas pārstrādes jaudas.

 

02.03.2016.

Atkritumu dedzināšana indē cilvēkus un dabu

Iedzīvotājiem tiek piedāvāta arvien plašāka infrastruktūra, lai ērti atbrīvotos no mājsaimniecībā radītajiem atkritumiem, tomēr nereti vēl redzami melnu dūmu mākoņi, kas paceļas virs pļavām un kāpj debesīs no māju dūmeņiem - tātad atkritumi tiek dedzināti! Ne vienmēr atkritumu dedzinātājs aizdomājas, kādu kaitējumu viņa rīcība var nodarīt paša un līdzcilvēku veselībai, īpašumam, Zemes atmosfēras slānim.

 

02.03.2016.

Rēzeknē stājas spēkā samazinātais sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifs

No 1.marta Rēzeknē par 0,11 eiro samazinās maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Kārlis Pozņakovs.