Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

18.08.2016.

Pētījums: Latvijā ir zemākā iedzīvotāju iesaiste atkritumu šķirošanā Baltijas valstīs

Lai arī iedzīvotāji izvēlas videi draudzīgu iepakojumu, 39% Latvijas aptaujāto iedzīvotāju atzīst, ka atkritumus nešķiro, kas ir zemākais atkritumu šķirošanas rādītājs Baltijas valstīs, liecina SIA "Tetra Pak" pētījuma "Baltijas iedzīvotāju pārtikas izvēles un dzīvesstila paradumi" rezultāti.

 

17.08.2016.

Sākts vēl nebijis atkritumu šķirošanas sociālais eksperiments

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) sadarbībā ar SIA "Clean R" šī gada 15.augustā uzsāka vēl nebijušu sociālo eksperimentu - dzīvojamās mājas Meiju ielā 2, Rīgā, iedzīvotāji apņēmušies piedalīties atkritumu šķirošanas projektā, kurā tiek aicināti pievērsties pareizai sadzīves atkritumu šķirošanai un būtiski palielināt savas ēkas sašķiroto atkritumu apjomu.

 

16.08.2016.

Valdība nosaka minimālās prasības pašvaldībām sadzīves atkritumu apsaimniekotāja izvēlei

Otrdien, 2016. gada 16.augustā valdība apstiprināja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavotos priekšlikumus minimālajām prasībām pašvaldībām izvēloties atkritumu apsaimniekotāju*.

 

10.08.2016.

Turpmāk Rīgas lidostā pasažieriem būs jāšķiro atkritumi

Līdzīgi kā daudzās Eiropas lidostās, arī Rīgas lidostā pasažieriem atkritumi turpmāk būs jāšķiro.

 

09.08.2016.

Kampaņa "Mana jūra" ziņo: pludmaļu tīrība Rīgas jūras līcī ir kritiska

Kampaņa Mana jūra ir apkopojusi atkritumu monitoringa datus par pludmaļu tīrību Rīgas līča Kurzemes piekrastē, kā arī Jūrmalas un Rīgas pilsētu piekrastēs. Kampaņas eksperti uzskata, ka pludmaļu tīrība Rīgas jūras līcī ir kritiska.