Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

30.09.2016.

Pastāv bažas Eiropas prasību neizpildīšanai

Latvijā šobrīd bioloģiski noārdāmo atkritumu apglabāšanas samazināšanās rādītāji neatbilst noteiktajiem mērķiem, tā norāda Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM). Ministrija skaidro, ka galvenais iemesls šādai situācijai ir atkritumu infrastruktūras izveides nepietiekamais progress.

 

30.09.2016.

Smiltenes novadā izsludina spodrības mēnesi - tā laikā noteikta jauna kārtība saistībā ar lapu dedzināšanu

28.septembrī Smiltenes novada domes sēdē tika pieņemts lēmums par sakoptības jeb spodrības mēneša izsludināšanu Smiltenes novada teritorijā laikā no 2016. gada 7.oktobra līdz 6.novembrim. Pirmo reizi pašvaldība ir noteikusi jaunu kārtību - spodrības mēneša laikā Smiltenes pilsētas teritorijā netiks atļauta lapu dedzināšana, taču pašvaldība organizēs un apmaksās iedzīvotāju savāktās zāles un lapu izvešanu.

 

29.09.2016.

Rīgā plāno izveidot jaunu šķiroto atkritumu punktu Ēdoles ielā 10

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja šodien atbalstīja jauna šķiroto atkritumu punkta izveidi Ēdoles ielā 10.

 

28.09.2016.

“Zaļā josta” trīspadsmito gadu pēc kārtas rīko makulatūras vākšanas kampaņu Latvijas izglītības iestādēs

2016./2017. mācību gadā “Zaļā josta” izsludina makulatūras vākšanas konkursu Latvijas izglītības iestādēm “Tīrai Latvijai!”. Jau trīspadsmito gadu pēc kārtas konkurss apvienos izglītības iestāžu audzēkņus kopīgā darbā, lai atbrīvotu plauktus, skapjus un bēniņus no veciem papīriem un kartoniem, gādājot par to pārstrādi vērtīgās otrreizējās izejvielās.

 

19.09.2016.

Sociālas akcijas laikā caur deju un mākslu garāmgājējus pārsteigs ar vides problemātikas faktiem, aicinot atteikties no plastmasas maisiņu pārmērīgas lietošanas

Lai uzsvērtu plastmasas maisiņu pārmērīga patēriņa problemātiku un pievērstu iedzīvotāju uzmanību šo maisiņu radītajai kaitīgajai ietekmei uz apkārtējo vidi un cilvēku veselību, “Zaļā josta” 23.septembrī rīkos sociālu akciju "Esi dabai draudzīgs – ierobežo plastmasas maisiņu patēriņu!”. Tās laikā garāmgājēji tiks interaktīvā veidā uzrunāti - ar video, deju uzvedumiem, mākslu un šokējošiem faktiem aktualizējot pastāvošo vides piesārņojumu ar plastmasas atkritumiem.