Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

16.09.2016.

Preses konferencē eksperti spriež par plastmasas maisiņu nākotni Latvijā un iespējām mazināt plastmasas maisiņu patēriņu valstī

Neskatoties uz arvien jauniem ierobežojumiem un nodokļu izmaiņām, plastmasas maisiņus Latvijā lieto arvien vairāk, tāpēc „Zaļā josta” ir uzsākusi akciju „Esi dabai draudzīgs – ierobežo plastmasas maisiņu patēriņu”. Akcijas laikā pastiprināti vērstas darbības gan tirgotāju un ražotāju izglītošanai un motivēšanai pāriet uz videi draudzīgām maisiņu alternatīvām, gan arī iedzīvotāji tiek aicināti izvēlēties videi nekaitīgus iepakojuma veidus. Lai aktualizētu plastmasas maisiņu radītā piesārņojuma problēmu un meklētu tai risinājumus, „Zaļā josta” 2016. gada 15. septembrī aicināja uz preses konferenci, kurā aktuālāko informāciju izklāstīja nozares eksperti.

 

13.09.2016.

Norisināsies preses konference par plastmasas maisiņu patēriņa ierobežošanas nepieciešamību un iespējām Latvijā

Aktualizējot plastmasas maisiņu pārmērīga patēriņa problēmu, ceturtdien, 2016. gada 15.septembrī “Zaļā josta” akcijas “Esi dabai draudzīgs – ierobežo plastmasas maisiņu patēriņu!” ietvaros rīko preses konferenci. Tās laikā nozares eksperti iepazīstinās ar pašreizējo situāciju Eiropā un Latvijā, kā arī sniegs ieskatu plānotajās pārmaiņās valsts līmenī, meklējot iespējas mazināt plastmasas iepirkumu maisiņu patēriņu. Tiks sniegts ieskats jaunākajos pētījumos par plastmasas maisiņu kaitīgo ietekmi un klātesošajiem prezentētas alternatīvas iespējas plastmasas iepirkuma maisiņu aizvietošanai.

 

13.09.2016.

Dabas aizsardzības pārvalde aicina ogot dabai draudzīgi

Rudens dabas velšu sarakstam tūlīt pievienosies arī dzērvenes. Vieni tās nopirks, citi dosies pēc tām uz purviem paši. Dabas aizsardzības pārvalde aicina ogotājus paturēt prātā vairākas patiesības par personisko drošību un dabai saudzīgu uzvedību.

 

12.09.2016.

Rīgā veidos jaunus atkritumu savākšanas un šķirošanas laukumus

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja ceturtdien, 8 septembrī, akceptēja divus Rīgas domes lēmumprojektus par jaunu atkritumu savākšanas un šķirošanas laukumu izveidi.

 

08.09.2016.

“Zaļā josta” aicina rast konkrētu risinājumu plastmasas maisiņu patēriņa ierobežošanai!

Atbilstoši statistikas datiem, katrs Latvijas iedzīvotājs vidēji gadā patērē aptuveni 190 plastmasas iepirkumu maisiņu. Savukārt visu Eiropas iedzīvotāju patērētais apjoms kopumā ir ap 100 miljardiem plastmasas maisiņu gadā. Daļu no izlietotajiem plastmasas maisiņiem izdodas savākt otrreizējai pārstrādei, taču Latvijā vēl joprojām lielākā daļa izlietoto maisiņu nonāk vidē, ilgtermiņā piesārņojot to un nopietni apdraudot ekosistēmu ar naftas produktu atliekām. Apzinoties problēmas aktualitāti, Eiropas Parlaments paredz līdz 2019.gada beigām vieglās plastmasas iepirkumu maisiņu (to materiāla biezums nepārsniedz 50 mikronus) patēriņu pakāpeniski samazināt līdz 90 maisiņiem uz vienu cilvēku gadā. Šīs pārmaiņas skars gan iedzīvotājus, gan tirgotājus un ražotājus.