Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

08.09.2016.

Ierobežos plastmasas maisiņu patēriņu

Diez vai kāds no mums gribētu pusdienās ēst zivi, kas planktona vietā barojusies ar jūrā peldošiem plastmasas maisiņiem, vai sauļoties pludmalē, kur viļņos vai smiltīs zem pēdām čaukst šo maisiņu pārpalikumi. Katru gadu vidē kā atkritumi nonāk ap astoņiem miljardiem plastmasas maisiņu, veidojot lielāko daļu no visiem plastmasas atkritumiem Eiropas Savienībā, tāpēc tā lēmusi, ka tuvākajos gados strikti jāierobežo vieglās plastmasas maisiņu patēriņš.

 

07.09.2016.

Ja atkritumu dedzināšana - asinīs

Ko lai saka par ģimenes tēvu, kas uz grila nosvilina savus plastmasas atkritumus un turpat uzcep galiņu? Vai kaimiņu, kurš pirtskrāsnī ielādē lakota skapīša durvis un palaiž gaisā tādu nāvīgu kokteili, ka ārsts un ķīmiķis šausmās ķertu pie sirds. Šie nav izdomāti piemēri, un nav jau vajadzības, jo Latvijā dedzināšana joprojām ir izplatīts sadzīves atkritumu likvidēšanas paņēmiens. Iespējams, daudzi pat neaizdomājas, kas ugunskurā no glancētā žurnāla, polietilēna maisiņa vai pat gruzdošas lapu kaudzes paliek pāri.

 

06.09.2016.

Kā mazināt un gudri apsaimniekot pārtikas atkritumus

Piektdien, 16.septembrī plkst.13:00, Birojnīcā, Berga bazārā, Rīgā, Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā aicina uz semināru par pārtikas atkritumu apsaimniekošanu. Kāda ir pārtikas atkritumu pārvaldība pilsētās? Ko mēs darām ar saviem pārtikas atkritumiem? Kādi ir secinājumi, aplūkojot pārtikas atkritumu apsaimniekošanu un kādi ir iespējamie risinājumi pārtikas atkritumu samazināšanai skolās?

 

05.09.2016.

Liepājā zaļos atkritumus pieņem bez maksas

Liepājā zaļos atkritumus pieņem bez maksas, un tos var nodot vairākās vietās, Rietumu Radio informēja Liepājas Komunālajā pārvaldē.

 

01.09.2016.

Pievērš uzmanību ziedošanas kultūrai

No 29. augusta līdz 18. septembrim labdarības veikalu tīkls "Otrā elpa" uzsāk reklāmas kampaņu "Sēro & laiko" (no angļu valodas "Share & Like" dalīties un patikt). Kampaņa aicina ziedot kvalitatīvas lietas, kā arī iepirkties labdarības veikalos.