Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

01.11.2016.

Izglītojošā mini seriālā skaidro pareizas atkritumu šķirošanas pamatprincipus

Latvijā 1 iedzīvotājs gada laikā saražo vidēji 304 kg atkritumu, no kuriem apmēram 40% ir pārstrādei piemērots izlietotais iepakojums. Lai arī vairāk nekā puse* Latvijas iedzīvotāju ir iesaistījušies atkritumu šķirošanā, tomēr otrreizējo izejvielu savākšanas uzņēmumu pieredze liecina, ka iedzīvotāji atkritumus šķiro nepietiekami rūpīgi un nepārzina, ko drīkst un ko nedrīkst mest dalītās vākšanas konteineros šķirotajiem atkritumiem.

 

01.11.2016.

Informēs par atkritumu apsaimniekošanas aktualitātēm Liepājas reģionā

Šodien Liepājā notiks preses konference par atkritumu apsaimniekošanas aktualitātēm Liepājas reģionā, informēja pasākuma organizatoru pārstāve Alise Adamane.

 

24.10.2016.

Ziemeļvidzemes pašvaldības nosaka vides izglītību kā stratēģisku prioritāti atkritumu apsaimniekošanā

2016. gada 30. septembrī SIA “ZAAO” (turpmāk – ZAAO) dalībnieku sapulcē, piedaloties visu 28 pašvaldību pārstāvjiem, pieņēma lēmumu atzīt vides izglītības nodrošināšanu Ziemeļvidzemē (ZAAO darbības reģionā) par stratēģisku prioritāti. Sapulcē tika aicināts Pārgaujas novada pašvaldībai izveidot vides izglītības infrastruktūru un aktīvi iesaistīties finansējuma piesaistē vides izglītībai, tostarp vēršoties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā un Izglītības un zinātnes ministrijā.

 

21.10.2016.

Vides mēnesis un izstāde "Ārstēsim klimatu!" Dabas muzejā

Ceturtdien, 27.oktobrī, Dabas muzejā tiks atklāta izstāde "Ārstēsim klimatu!", kas Vides mēneša ietvaros stāstīs par klimata pārmaiņām, palīdzēs izprast to cēloņus un sekas, kā arī rosinās kritiski paraudzīties uz mūsu pašu ieradumiem un to ietekmi šajos procesos.

 

20.10.2016.

Ventspilī notiks lielgabarīta atkritumu savākšanas akcija

Tuvākajās divās nedēļas nogalēs Ventspilī norisināsies lielgabarīta atkritumu savākšanas akcija "Nodod tuvāk mājām!",  informēja pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" valdes priekšsēdētājs Gaitis Celms.