Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

03.01.2017.

Latvijas izglītības iestādes sacenšas, vācot pārstrādei makulatūru

2017.gadā turpinās "Zaļā josta” rīkotā makulatūras vākšanas kampaņa "Tīrai Latvijai!”, kurā šobrīd jau iesaistījušās 384 izglītības iestādes, apvienojot 84408 audzēkņu, viņu vecāku un pedagogu pūles tīrākas Latvijas veidošanai. Šobrīd no izglītības iestādēm jau ir izvestas nepilnas 250 tonnas makulatūras un tuvākajā laikā pārstrādē nonāks vēl 500 tonnas nevajadzīgu papīru. Lielākais konkursa dalībnieku pieteikumu skaits saņemts 2016.gada nogalē, tāpēc, atsaucoties uz izglītības iestāžu lūgumiem, dalībnieku pieteikšanās konkursam pagarināta līdz šī gada 13.janvārim.

 

02.01.2017.

"Clean R" padomi atkritumu šķirošanai pēc svētkiem

Svētku eglīšu kalni pie atkritumu konteineriem, dāvanu iepakojuma un izlietotas pirotehnikas pārbagātība tajos - tā ir gadu mijas svētku ainavas neatņemama sastāvdaļa. Jāuzmanās arī ar dažāda veida pirotehnikas izmešanu sadzīves atkritumos. Vides pakalpojumu uzņēmums "Clean R" aicina iedzīvotājus pievērst uzmanību tam, kas un kā pēc svētkiem tiek izmests atkritumos.

 

01.01.2017.

Paaugstināsies dabas resursu nodokļa likme atkritumiem un dzeramajam ūdenim

Šodien stājas spēkā grozījumi dabas resursu nodokļa (DRN) likumā, kas paaugstina šī nodokļa likmi virknei dabas resursu objektu.