Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

03.11.2017.

Lietuviešus aicina veidot videi draudzīgākas Mirušo piemiņas dienas tradīcijas

Novembra pirmajās dienās, kad lietuvieši saskaņā ar senu tradīciju apmeklē tuvinieku kapus un iededz tur svecītes, vides draugiem satraukumu rada milzīgais atkritumu apjoms, kas veidojas kapsētā.

 

03.11.2017.

Atkritumu apsaimniekošanai ir liela sociālā funkcija

«Vienmēr esmu gribējis, lai mūsu speciālisti varētu iekļūt kādā no veikaliem, kur ar atkritumu apsaimniekotāja kā nozares profesionāļa pieredzi pircējam ierādītu, kuru no iepakojumiem var pārstrādāt un kuru labāk neizvēlēties. Tādu veikalu vēl neesam atraduši. Atkritumu savākšanas nozare ir ļoti sarežģīta. Ir jāmainās arī iedzīvotāju paradumiem, lai tā sekmīgi darbotos. Skaļu vārdu ir izrunāts daudz, bet nepieciešamas arī praktiskas darbības,» atzīst Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācijas SIA ZAAO valdes priekšsēdētājs Aivars Sirmais.

 

01.11.2017.

Jēkabpilī darbu sāk jauns atkritumu šķirošanas laukums

 Šodien Jēkabpilī, Zemgales ielā 24/1 darbu sāk jauns atkritumu šķirošanas laukums, informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Serkova.

 

01.11.2017.

Vecumniekos norisināsies vides izglītības lekciju cikls par atkritumu šķirošanu

Šodien Vecumnieku vidusskolā notiks vides izglītības lekciju cikls par atkritumu šķirošanas tēmu,  informēja SIA "Zaļā josta" mārketinga vadītāja Laima Kubliņa.

 

31.10.2017.

Rudens lapu akcija pagarināta līdz 6.novembrim

Lai arī rudens lapu akcijā līdz oktobra beigām Valmieras iedzīvotāji SIA "ZAAO" (ZAAO) EKO laukumā Dzelzceļa ielā 5 ir nodevuši jau 150 m3 lapu, to vākšana pilsētā joprojām ir aktuāla. Tādēļ līdz 6.novembrim tiek pagarināta bezmaksas rudens lapu savākšanas akcija.