Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

29.01.2018.

Katrs Latvijas iedzīvotājs 2016.gadā radījis vidēji 410 kilogramus sadzīves atkritumu

Katrs Latvijas iedzīvotājs 2016.gadā radījis vidēji 410 kilogramus sadzīves atkritumu, kas ir par 70 kilogramiem mazāk, nekā vidēji saražo katrs Eiropas Savienības (ES) iedzīvotājs, liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" dati.

 

23.01.2018.

Izveidota vienota siltumnīcefekta gāzu emisiju aprēķina metode

Ministru kabinets apstiprinājis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādāto vienoto siltumnīcefekta gāzu (SEG) emisiju aprēķina metodi, kuru plānots sākt piemērot no šī gada 1.jūnija.

 

22.01.2018.

Plastmasas maisiņu bīstamā nemirstība

Šovasar Madhjas Pradēšas štatā Indijā stājās spēkā vienreizējās lietošanas plastmasas maisiņu pārdošanas pilnīgs aizliegums, par kuru, lai arī ar vieglu humora pieskaņu, tiek uzskatīts, ka tas varētu būt viens no efektīvākajiem šāda veida aizliegumiem visā pasaulē.

 

19.01.2018.

Plastmasas maisiņus pārstrādās granulās

Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA Clean R jau tuvākajā nākotnē plāno sākt plastmasas maisiņu un cietās plastmasas iepakojuma pārstrādi.

 

17.01.2018.

Tīnūžu pagastā atklāts jauns šķiroto atkritumu pieņemšanas laukums

Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā "Kaparāmuru karjers-Ezeri" atklāts atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma SIA "Clean R" izbūvētais šķiroto atkritumu pieņemšanas laukums, informēja uzņēmuma pārstāvis Kaspars Līcītis.