Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

30.03.2018.

Latvijā mobilos tālruņus izmanto aktīvi un maina bieži

Datu apjoms, kas tiek pārsūtīts, izmantojot mobilo sakaru tīklus, Latvijā ir četras reizes liekāks nekā vidēji OECD valstīs. Daļai iedzīvotāju ir vairāk nekā viens mobilā telefona aparāts, bet gandrīz katram mājās glabājas kāds vecs un nolietots tālrunis. Un jo biežāk telefonus maina, jo lielāki veidojas neizmantoto telefonu krājumi.

 

26.03.2018.

Tukumā sāks lielgabarīta atkritumu izvešanas akciju

No šodienas līdz 9.aprīlim Tukuma iedzīvotājiem ir iespēja pieteikt lielgabarīta atkritumu izvešanu, ko pašvaldība nodrošinās bez maksas, ziņoja Tukuma novada pašvaldībā.

 

20.03.2018.

Ventspilī notiks bīstamo atkritumu savākšanas akcija

Šīs nedēļas nogalē Ventspilī notiks bīstamo atkritumu savākšanas akcija, informēja pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" pārstāve Dace Kalsere.

 

16.03.2018.

Dzīve bez atkritumiem

Dzīves filozofijas zero waste jeb dzīves bez atkritumiem piekritēja Baiba Petrenko ir pārliecināta, ka, sākot domāt par to, kur paliek mūsu izmestie atkritumi, uztvere sakārtojas pati no sevis un pārmaiņas ieviešas dabiski. Baiba ir pārtulkojusi pasaulslavenās zero waste dzīvesveida pionieres Beas Džonsones grāmatu Māja bez atkritumiem, un plānots, ka jau aprīlī tā nonāks grāmatveikalu plauktos, lai iedvesmotu ikvienu interesentu zaļākai dzīvei.

 

15.03.2018.

Plāno ieviest finanšu nodrošinājumu atkritumu apsaimniekotājiem, kuri darbojas ražotāju atbildības sistēmā

Saeima šodien pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus Dabas resursu nodokļa likumā, paredzot, ka arī atkritumu apsaimniekotājiem, kuri darbojas ražotāju atbildības sistēmā, ieviesīs finanšu nodrošinājumu par atkritumu pārstrādāšanu.