Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

14.03.2018.

Ēdiens vēderā, ne atkritumos

Ēšana ir politisks akts. Tā jau deviņdesmito gadu sākumā apgalvoja amerikāņu lauksaimnieks un agroekoloģijas speciālists Vendels Berijs, uzsvērdams, ka būšana pasīvam patērētājam nav demokrātisks stāvoklis. Lai dzīvotu brīvi, jāizvēlas pārtika ar izpratni. Īpaši ņemot vērā, ka pasaulē aizvien pieaug iedzīvotāju skaits, turklāt arī to cilvēku skaits, kuri spiesti ciest badu, bet ANO aprēķini liecina, ka vismaz 40 procenti no visas saražotās pārtikas tiek izšķiesti pašā piegādes ķēdē – ceļā no lauka līdz šķīvim: daļa pārtikas paliek sapūšanai laukos, cita daļa zūd glabāšanas vai pārvadāšanas laikā, bet vēl liela daļa pārtikas gan no lielveikalu plauktiem, gan no virtuvēm mājsaimniecībās nonāk atkritumos.

 

05.03.2018.

Latvija ES Vides ministru sanāksmē atbalsta risinājumus plastmasas atkritumu samazināšanai

2018. gada 5. martā Briselē (Beļģijā) notika Eiropas Savienības (ES) Vides ministru padomes (Vides padome) sanāksme. Latvijas intereses tajā pārstāvēja Latvijas delegācijas vadītājs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts.

 

01.03.2018.

Jūrmalā sāks svērt atkritumus

No šodienas Jūrmalā sāks strādāt jauna pieeja sadzīves atkritumu apsaimniekošanā - maksa par sadzīves atkritumiem turpmāk tiks aprēķināta atbilstoši to svaram, nevis apjomam kubikmetros.