Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

08.02.2016.

Vecu pārtiku grib pārvērst biogāzē

Pārtikas produktu mazumtirgotāji apsvērtu iespēju sadarboties ar patēriņam nederīgo iepakoto pārtikas produktu pārstrādātāju, arī biogāzes ražotājiem varētu būt interese.

 

05.02.2016.

Plāno nodokļa likmes paaugstināšanu daļai plastmasas maisiņu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ir sagatavojusi grozījumus Dabas resursu nodokļa likumā, paredzot izlīdzināt un paaugstināt nodokļa likmi par plastmasas maisiņiem.

 

04.02.2016.

2050.gadā plastmasas atkritumu okeānos būs vairāk nekā zivju

Ja pasaulē nekas steidzami netiks darīts, lai pienācīgi pārstrādātu plastmasas atkritumus, 2050.gadā to okeānos būs vairāk nekā zivju, teikts pētījumā, kas publiskots, sākoties ikgadējam Pasaules Ekonomikas forumam Davosā.

 

03.02.2016.

Raizējas par indēm apģērbā

Itālijas plašsaziņas līdzekļi pauž bažas par Eiropas Savienībā nopērkamo tekstilizstrādājumu ķīmisko sastāvu, jo, kā apgalvo Itālijas patērētāju žurnāls "Il Test", ES teritorijā šūtie izstrādājumi tiek pārbaudīti mazāk nekā Ķīnā.

 

02.02.2016.

Jāšķiro dzīvesvietā, ne rūpnīcā

Latvijā pēdējo četru mēnešu laikā darbību sākušas divas atkritumu šķirošanas rūpnīcas – Pierīgā Getliņos un aizvadītajā nedēļā Grobiņas novadā. Abu rūpnīcu izveidē ieguldīti prāvi ES fondu naudas līdzekļi no 2007. – 2013. gada plānošanas periodā piešķirtās naudas.