Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

26.06.2017.

Dzīvei bez atkritumiem ir vairāki ieguvumi

Gada laikā visā pasaulē iedzīvotāji patērē triljonu plastmasas maisiņu, un plastmasas iepakojums veido trešdaļu no atkritumu kopējā apjoma.

 

21.06.2017.

Lietuvas deputāti iesaka aicināt Latviju, Igauniju un Poliju pievienoties iniciatīvai par Astravjecas AES elektroenerģijas bloķēšanu

Grupa Lietuvas Seima deputātu aicinājusi Lietuvas parlamentu oficiāli vērsties pie Latvijas, Igaunijas un Polijas politiķiem un aicināt viņus pievienoties Lietuvas iniciatīvai - bloķēt elektroenerģiju, kas tiks saražota Baltkrievijā netālu no Lietuvas robežas topošajā Astravjecas atomelektrostacijā (AES), ko Seims pagājušajā nedēļā atzina par apdraudējumu nacionālajai drošībai.

 

19.06.2017.

Taurenē atklās jaunu EKO laukumu

Piektdien, 30. jūnijā, plkst.11 notiks svinīga EKO laukuma jeb šķiroto atkritumu pieņemšanas laukuma atklāšana Vecpiebalgas novadā, Taurenes pagastā, "Nēķinā", kurā piedalīsies pašvaldības un SIA "ZAAO" (ZAAO) pārstāvji, informēja ZAAO pārstāve Laura Jegorova

 

19.06.2017.

Kā izmest lielgabarīta atkritumus un nekļūt par likumpārkāpēju

Bieži vien Rīgas pilsētas iedzīvotāji veic dzīvokļa remontu vai visai vismaz lielgabarīta mēbeļu pārkārtošanu (piemēram, virtuves skapju, plauktu un iekārtu nomaiņu): cilvēki atbrīvojas no vecām un nevajadzīgām lietām – tajā skaitā arī lielgabarītu atkritumiem. Ārā tiek mesti veci dīvāni, matrači, plaukti, kā arī remonta laikā radušies būvgruži.

 

15.06.2017.

Rīgā plāno veidot jaunu metāllūžņu pieņemšanas laukumu

Rīgā, Spilves ielā 6, plāno veidot metāllūžņu un veco elektrisko iekārtu savākšanas un šķirošanas laukumu,  informēja Rīgas domē.