Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

22.08.2008.

SIA L&T iegādājas 12 jaunas atkritumu izvešanas automašīnas

Domājot par vidi, rīdzinieku komfortu un izmaksu optimizāciju, SIA L&T iegādājas 12 jaunas atkritumu izvešanas automašīnas.

12 jaunie Scania un Mercedes atkritumu izvedēji turpmāk tiks izmantoti atkritumu šķirošanas procesa attīstībai un Rīgas ielu maršrutos nomainīs vecās automašīnas. Jaunās mašīnas ir vienlīdz labi piemērotas gan sadzīves atkritumu, gan arī šķiroto jeb otrreiz izmantojamo atkritumu izvešanai.

 

20.08.2008.

Helsinkos "runājošas" atkritumu tvertnes pateiksies lietotājiem slavenību balsīs

Helsinkos šomēnes parādīsies vairākas "runājošas" atkritumu tvertnes, kas ik reizi, kad tajās tiks iemests kāds atkritums, pateiksies lietotājiem kādas slavenības balsī.

 

29.07.2008.

SIA "Nelsens" atkritumu pārstrādes ražotnē Jūrmalā investēs trīs miljonus eiro

SIA Nelsens, investējot virs 3 miljonus eiro, Bažčiemā Jūrmalā būvēs atkritumu šķirošanas un pārkraušanas laukumu, kā arī slēgtos reaktorus sadzīves atkritumu kompostēšanai. Pirmā ražotne Latvijā, kas, pārstrādājot atkritumus, nodrošinās biogāzes un elektroenerģijas ieguvi, tiks nodota ekspluatācijā 2009. gada 31. decembrī.

 

18.06.2008.

Stingrāki nosacījumi atkritumiem

Jauna direktīva, ko vakar atbalstīja Eiropas Parlaments, liks dalībvalstīm sagatavot nacionālās programmas ar saistošiem mērķiem, lai mazinātu atkritumu daudzumu, informēja Eiropas Parlamenta preses dienests. Līdz 2020.gadam dalībvalstīs būs jāpārstrādā vai atkārtoti jāizmanto 50% sadzīves atkritumu un 70% nekaitīgo būvniecības atkritumu.

 

17.06.2008.

Par drošu un sakoptu vidi

Pa "LA" bezmaksas tālruni 80007007 uz lasītāju jautājumiem, ko darīt, lai mums apkārt būtu droša un sakopta vide – kāpēc un kā pareizi šķirot atkritumus, ko darīt ar liela izmēra atkritumiem, nolietoto eletrotehniku, šīferi, būvmateriāliem u. c., atbildēja SIA "L&T" direktors REINIS CEPLIS.