Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

07.02.2014.

Noslēgusies Liepājas reģionālā atkritumu apsaimniekošanas plāna 2014.-2020.gadam sabiedriskā apspriešanas sanāksme

SIA "Liepājas RAS" rīkotā sabiedriskās apspriešanas sanāksme sakarā ar "Liepājas reģionālo atkritumu apsaimniekošanas plānu 2014.-2020.gadam" noslēgusies ar aktīvām debatēm par nozares nākotni. Uz sanāksmi bija ieradušies gan reģiona pašvaldību pārstāvji, gan arī nozari pārstāvošie uzņēmēji, kas pauda savus, nereti pretējus viedokļus.

 

06.02.2014.

Apsaimniekot atkritumus Daugavpilī vēlas pieci pretendenti

Pašvaldības izsludinātajam konkursam par atkritumu apsaimniekošanu Daugavpils administratīvajā teritorijā piedāvājumus iesnieguši pieci pretendenti, informēja Daugavpils domes preses sekretāre Līga Korsaka.

 

05.02.2014.

VARAM lūdz pagarināt termiņu Vides politikas pamatnostādņu iesniegšanai

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) lūdz valdību pagarināt termiņu, līdz kuram tā var iesniegt projektu "Vides politikas pamatnostādnes 2014.-2020.gadam".

Termiņa pagarināšana nepieciešama, jo vēl ir palikuši vairāki nesaskaņoti jautājumi ar iesaistītajām iestādēm. VARAM informē, ka par lielāko daļu no iebildumiem, ko bija izteikušas ministrijas, tika panākta vienošanās, un iebildumi tika ņemti vērā. Patlaban vēl ir palikuši septiņi nesaskaņoti iebildumi no Tieslietu ministrijas, Zemkopības ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības.

 

04.02.2014.

Šķiežamies ar pārtiku

Sabiedrība sūdzas par naudas trūkumu, taču ceturtā daļa ēdienu izmet.

Latvijas iedzīvotāji arvien vairāk uzķeras uz atlaidēm un dažādām akcijām pārtikas veikalos, tērējot naudu tam, ko vēlāk tāpat izmetīs. Par to, cik daudz pārtikas katra saimniecība izmet, datu nav, tomēr tendences, ko uzrāda virkne aptauju, atklāj iespaidīgu ainu. Jaunākā pētījumu kompānijas GfK un Nozare.lv aptauja rāda, ka 25% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju nespēj patērēt sapirkto pārtiku, tāpēc to izmet. Salīdzinājumā ar citiem gadiem šis skaitlis pieaug. Turklāt par vairākiem procentiem esam apsteiguši arī Lietuvu un Igauniju. GfK pārstāve Ilze Kronberga aģentūrai LETA pieļāvusi – pie vainas varētu būt apstāklis, ka veikalos arvien vairāk parādās produkti ar atlaidēm, turklāt tirgotāji aktīvāk izsludina dažādas akcijas.

 

03.02.2014.

Dzīvnieku aizstāvji mežacūku izšaušanu neuzskata par nopietnu risinājumu cūku mēra problēmai

Ja arī Latvijā pieņems lēmumu par noteikta skaita mežacūku izšaušanu, lai izvairītos no Āfrikas cūku mēra, tas nebūs risinājums problēmai, uzskata Latvijas Dzīvnieku aizsardzības biedrības prezidente Dzintra Meldere-Gruntmane.

Āfrikas cūku mēra apkarošana ir jautājums, kas jārisina kompleksi, un ar vienīgu mežacūku izšaušanu nebūs līdzēts, sacīja Meldere-Gruntmane. Viņasprāt, problēmas risinājums ir jāmeklē, sanākot kopā mediķiem, biologiem, vetārstiem, un tas ir jādara visas pasaules, ne tikai Eiropas vai Latvijas mērogā.