Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

13.02.2014.

VARAM nozarēm, kurās nav problēmu ar pārvaldību, Cilinskis pievērsīsies mazāk

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK) plāno salīdzinoši mazāk pievērsties tām jomām, kurās nav vērojamas problēmas.

Cilinskis intervijā pastāstīja, ka tuvākajā laikā ir plānots maksimāli pievērsties tām jomām, kurās ir kādas problēmas. "Tāpēc var gadīties, ka tām jomām, kuras strādā labi un ir labi pārvaldītas, tiks veltīts mazāk laika," viņš sacīja.

 

12.02.2014.

Rīdzinieki A.Deglava ielas izgāztuves vietā iegūs sakoptu teritoriju 24 hektāru platībā

Realizējot vērienīgu projektu, patlaban kokiem un krūmiem aizaugušās bijušās izgāztuves vietā Pļavniekos, kvartālā starp Augusta Deglava, Ulbrokas un Ilūkstes ielu līdz 2015.gada beigām tiks izveidota sakopta teritorija 24 hektāru platībā, norāda Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Maksims Tolstojs.

 

11.02.2014.

VARAM lūgs pagarināt dienesta pārbaudi Inčukalna Gudrona dīķu lietā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) lūgs valdību pagarināt dienesta pārbaudes veikšanas termiņu Inčukalna gudrona dīķu lietā.

 

10.02.2014.

Lielā talka ieguvusi tiesības nākamgad rīkot starptautiskās pasaules talku kustības konferenci

Projekts "Lielā talka" ieguva tiesības nākamgad rīkot iedzīvotāju starptautiskās vides kustības "Let`s Do It!” gada konferenci "Clean World", informēja Baltijas Komunikāciju centra Kristīne Zeltiņa.

 

08.02.2014.

Itālija ar ārkārtas likumu cīnās pret mafijas izgāztuvju nodarīto kaitējumu

Itālijas valdība ar ārkārtas likumu pastiprinājusi cīņu pret mafijas nodarīto kaitējumu videi, ko saista ar kriminālā grupējuma nelegālo izgāztuvju biznesu. Ārkārtas likums paredz Kampānijas reģionā veikt pastiprinātas zemes un tajā audzēto lauksaimniecības produktu toksiskuma pārbaudes, lai novērstu piesārņojuma radīto risku cilvēku veselībai.

Itālijas valdība paziņojusi, ka pārbaudes tiks veiktas 21,5 kvadrātkilometru lielā platībā, kas varētu būt toksiska, vēstīja ANSA. Sākotnēji runāts par 1076 kvadrātkilometrus lielu platību, taču pēc sākotnējām pārbaudēm tikai 2% teritorijas izsaukuši aizdomas par bīstamo piesārņojumu. Pastiprinātas pārbaudes noteiktas arī reģionā ražotajai pārtikai, turklāt noteikts liegums tirgot no riska zonām nākušos augļus un dārzeņus.