Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

03.03.2014.

Ideju konkursā uzvar iecere par dabas aizsardzības sociālo aplikāciju

Ideju sacensībās "Tieto 24" žūrija par labāko atzinusi sociālā tīkla servisa aplikāciju "GriinDrop.lv", kas paredzēta, lai mudinātu cilvēkus rūpēties par apkārtējo vidi un taupīt dabas resursus, informēja "Tieto Latvia" pārstāve Līva Jēgere.

Ideju konkursa uzvarētāji iecerējuši, ka aplikācija ļautu tās lietotājiem pašiem sekot līdzi tam, cik atbildīgi viņi izmanto elektroenerģiju, aktīvi iesaistās atkritumu šķirošanā vai cik videi draudzīga ir viņu pārvietošanās, kā arī pārbaudīt sava uztura veselīgumu un saņemt ekspertu ieteikumus. Tāpat ikvienam aplikācijas izmantotājam būtu iespēja dalīties ar saviem panākumiem dabai draudzīga dzīvesveida sekmēšanā un salīdzināt savus rezultātus ar draugiem, radiem un paziņām, izmantojot sociālos tīklus.

 

02.03.2014.

"Vides pakalpojumu grupa" gandrīz dubultojusi dalīti vākto atkritumu pārstrādi

Atkritumu savākšanas uzņēmumam SIA "Vides pakalpojumu grupa" pēc modernā dalīto atkritumu šķirošanas centra atklāšanas izdevies strauji kāpināt dalīti vākto atkritumu pārstrādi šķirošanas cehā līdz vidēji 500 tonnām mēnesī, pastāstīja SIA "Vides pakalpojumu grupa" valdes priekšsēdētāja Ieva Jansone.

 

01.03.2014.

Līdz gada beigām Siguldā izveidos atkritumu šķirošanas pazemes konteineru punktus

Siguldā līdz šā gada beigām ir paredzēts īstenot vērienīgu projektu - izveidot pazemes konteineru punktus dalītai atkritumu šķirošanai, informēja uzņēmumā "Eco Baltia grupa".

Par šādu konteineru punktu izveidi uzņēmums noslēdzis līgumu ar Siguldas pašvaldības vides apsaimniekošanas SIA "Jumis".