Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

08.03.2014.

Šovasar tīrīs Rojas upi

Šovasar plānots attīrīt Rojas upi no kokiem un lielizmēra atkritumiem, kā arī labiekārtot upes krastus, pastāstīja Rojas novada pašvaldībā.

 

07.03.2014.

Bijušās VEF teritorijā vakar atrasti seši iesaiņojumi ar vara cianīdu

Vakar bijušās VEF rūpnīcas kompleksā kādās telpās atrasti seši iesaiņojumi ar vara cianīdu, pastāstīja Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Ņikitina.

Vara cianīds, kas ir pulverveida viela, atrasts iepakojumā, kas ir paredzēts šādu vielu uzglabāšanai. Tā kā viela atradusies speciālos iepakojumos, vidē tā nav nonākusi, līdz ar to kaitējums nav nodarīts.

 

06.03.2014.

Ieilgs amatpersonu atbildības pārbaude Gudrona dīķu sanācijas projektā

Nepietiekamo resursu dēļ ieilgs pārbaude par amatpersonu iespējamo atbildību Inčukalna sērskābā gudrona dīķu sanācijas projekta īstenošanas problēmās.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK) aģentūrai LETA pastāstīja, ka pārbaude patlaban turpinās, taču tā ieilgs, jo primārais viņa vadītajai ministrijai bijis tikt skaidrībā ar pašu sanācijas projektu - par tā turpināšanu vai neturpināšanu.

 

05.03.2014.

Atkritumu tvertnēm būs mikroshēmas

Tā tikai šķiet, ka iepakot un izmest sadzīves atkritumus ir vienkāršāk par vienkāršu. Nekā! Rīgas domes Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas saistošie noteikumi paredz gan prasības atkritumu savākšanai, pārvadāšanai, pārkraušanai un uzglabāšanai, gan arī iedzīvotājiem nosaka veidu, kā atkritumus iesaiņot, kā arī vairākus aizliegumus.

 

04.03.2014.

Everesta iekarotājiem atpakaļceļā būs jānones astoņi kilogrami atkritumu

Nepāla ieviesusi jaunu likumu, kas liek Everesta iekarotājiem nokāpjot paņemt līdzi vismaz astoņus kilogramus atkritumu, pirmdien paziņoja Tūrisma ministrija.