Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

17.09.2014.

Atpūtnieki prom, bet atkritumi paliek

Latvijai ir unikāla pludmale ar piekļuvi teju 500 kilometru garumā, taču piekrastes atkritumi sasniedz kritisko robežu

 

16.09.2014.

Poligons Kaudzītes turpina pilnveidoties

Kopš 2011. gada rudens SIA AP Kaudzītes realizē VARAM un Kohēzijas fonda līdzfinansētu projektu Atkritumu apglabāšanas poligona «Kaudzītes» infrastruktūras attīstība. Pavisam nesen noslēdzās projekta 2. kārta, kuras laikā tika uzstādītas reversās osmozes infiltrāta attīrīšanas iekārtas, kas dod iespēju poligonā attīrīt atkritumu noglabāšanas rezultātā radušos infiltrātu (cauri atkritumu slānim uzsūkušies nokrišņi), tādējādi tagad vairs nav jālauza galva, kas citviet tos pieņems un cik izmaksās tā aizvešana.

 

15.09.2014.

Atkritumu rēķini – pēc deklarēto skaita

Daudzstāvu dzīvojamos namos par sadzīves atkritumu izvešanu dzīvokļu īpašnieki turpmāk maksātu proporcionāli dzīvoklī deklarēto cilvēku skaitam.

 

12.09.2014.

Aicina pieteikt idejas Zaļo tehnoloģiju inkubatorā

Līdz 15.septembrim zaļi domājoši Latvijas uzņēmēji var pieteikt savas biznesa idejas Zaļo tehnoloģiju inkubatorā (ZTI), tādējādi pretendējot uz idejas uzņemšanu pirmsinkubācijas atbalsta otrajā kārtā, informēja ZTI izpilddirektors Oskars Priede.

 

11.09.2014.

Bartera tirdziņš

Bartera tirdziņš ir iniciatīva, kuras laikā katram tās dalībniekam būs iespēja apmainīt savas mantas, kuras vairs netiek lietotas, pret kaut ko noderīgu, tādējādi informējot par ieguvumiem un personīgo labumu, kas tiek iegūts atdodot vai mainot lietas, kā arī par lietu vairākkārtēju izmantošanu un otrreizēju pārstrādi. Cilvēki bieži mēdz pirkt lietas, kuras viņi izmanto tikai vienu reizi vai neizmanto vispār, tādējādi ar šo projektu mēs parādītu lietu praktisko pielietojumu. Visas pasākuma laikā iegūtās un neapmainītās lietas tiks ziedotas labdarībai vai aizvestas uz otrreizējās pārstrādes vietām.