Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

07.08.2016.

Lācis vizinās uz atkritumu automašīnas jumta

ASV Ņūmeksikas štatā lācis vismaz astoņus kilometrus nobraucis uz atkritumu mašīnas jumta, pirms šoferis to pamanījis. Neparastais brauciens noticis pagājušajā nedēļā atkritumu savākšanas laikā Santafē nacionālajā dabas parkā pie Losalamosas pilsētas.

 

06.08.2016.

Itālijā mudinās mazāk izmest pārtiku

Itālijas parlamenta augšpalāta šonedēļ pieņēmusi grozījumus virknē likumu, kuru mērķis ir mazināt pārtikas izmešanu atkritumos, vēsta TheLocal.it.

 

05.08.2016.

Dāņiem maksās par atkritumu savākšanu

Līdz malām pilnas atkritumu tvertnes, cigarešu izsmēķi un sviestmaižu ietinamais papīrs pilsētas ielās un parkos pēdējos gados sagādā pamatīgas galvassāpes Dānijas galvaspilsētas Kopenhāgenas vadībai.

 

05.08.2016.

Asociācija: Pildīt valsts budžetu vien ar DRN palielināšanu nav labākā pieeja

Pildīt valsts budžetu vien ar dabas resursu nodokļa (DRN) likmes palielināšanu, neņemot vērā DRN piemērošanas mērķi, nav labākā pieeja, norāda Latvijas Atkritumu saimniecības asociācijas (LASA) projektu vadītāja Ināra Teibe.

 

04.08.2016.

Latvijā katrs iedzīvotājs gadā izlieto 140 bezmaksas maisiņu!

Visbiežāk izplatītais iepakojums – mazie plastmasas maisiņi, kas vai katrā veikalā pieejami bez maksas, ir ārkārtīgi kaitīgi videi, jo nepakļaujas pārstrādei! Turklāt šo maisiņu apjoms, kas nonāk atkritumos pēc to izlietošanas, ir milzīgs – ik gadu katrs Latvijas iedzīvotājs patērē aptuveni 140 mazo maisiņu, RīgaTV 24 raidījumā Preses klubs atklāj biedrības Homo Ecos, kas strādā vides jautājumu aktualizēšanā uz risināšanā, vadītājs Artūrs Jansons.