Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

20.01.2014.

Ziemeļvidzemes reģionālais atkritumu apsaimniekošanas plāns 2014.-2020.gadam nodots apstiprināšanai pašvaldībām

SIA "ZAAO" (ZAAO) informē, ka Ziemeļvidzemes reģionālais atkritumu apsaimniekošanas plāns 2014.-2020.gadam (ZRAAP) ir izstrādāts un nosūtīts apstiprināšanai pašvaldībām. Plāns sagatavots atbilstoši Ministru kabineta 2011.gada 12.jūlija noteikumiem Nr. 564 "Noteikumi par atkritumu apsaimniekošanas valsts un reģionālajiem plāniem un atkritumu rašanās novērtēšanas valsts programmu".

 

19.01.2014.

Noslēgusies ziemas vējstiklu šķidrumu kanniņu šķirošanas akcija "Dod kannai otro iespēju!"

Šī gada 10.janvārī norisinājās izloze, lai noskaidrotu divdesmit uzvarētājus, kuri piedalījās uzņēmumu "Latvijas Zaļais punkts", "Narvesen", un "Getz Bros. & Co. (Latvia)" rīkotajā ziemas vējstiklu šķidrumu kanniņu šķirošanas akcijā.

Akcija norisinājās no 2013.gada 1.oktobra līdz 31.decembrim sešpadsmit "Narvesen" tirdzniecības vietās, kuras atrodas DUS "Neste" teritorijā un kurās uzstādīti plastmasas kanniņu savākšanas konteineri. Lai piedalītos loterijā, akcijas laikā bija jāiegādājas "Narvesen PREMIUM" 4l ziemas vējstiklu šķidrums plastmasas kanniņā, un, to iztukšojot, jāizmet vienā no sešpadsmit iepakojumu savākšanas konteineriem.

 

18.01.2014.

Rīgā būs skatāma ceļojošā plakātu izstāde "Domā. Ēd. Taupi"

Līdz 30.janvārim Rīgā, Ziemeļu Ministru padomes biroja telpās, būs skatāma ceļojošā plakātu izstāde "Domā. Ēd. Taupi", informēja biroja informācijas padomniece Inga Puriņa.

 

17.01.2014.

Siguldā atklās PSIA "Jumis" atkritumu šķirošanas laukumu

PSIA "Jumis", šī gada 21.janvārī, pulksten 13.00, Siguldas pagasta "Zemdegās", atklās atkritumu šķirošanas laukumu. Tā mērķis ir veicināt un motivēt iedzīvotājus šķirot otrreiz pārstrādājamus atkritumus, samazinot poligonā deponēto atkritumu daudzumu, kas negatīvi ietekmē gan vidi, gan cilvēku veselību.

Atklāšanas pasākumā paredzēta svinīgās lentes pārgriešana, Eco Baltia grupas un Siguldas novada domes pārstāvju uzrunas, kā arī pasākuma viesi tiks cienāti ar kafiju, tēju un uzkodām. Aicināsim viesus simboliski būt pirmajiem, kuri uzsāk atkritumu šķirošanas laukuma lietošanu.

 

16.01.2014.

Itālijas valdība iesaistīs armiju cīņā pret mafijas toksisko atkritumu biznesu

Itālijas valdība otrdien nolēmusi nosūtīt karavīrus uz Neapoli, lai cīnītos ar mafiju, kas pilsētas apkārtnē izgāž tonnām toksisko atkritumu.

Valdības lēmumu vēl izskatīs parlaments, bet aizsardzības ministra vietnieks norādīja, ka "pirmo reizi visi politiskie spēki ir vienisprātis piedāvāt konkrētus risinājumus, lai atrisinātu specifisku problēmu".