Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

15.01.2014.

Eiropas Parlaments aicina aizliegt plastmasas maisiņus

Eiropas Savienības (ES) plastmasas atkritumu mazināšanas stratēģijā ar 2020.gadu jāparedz videi kaitīgākās plastmasas un noteiktu plastmasas maisiņu veidu aizliegums, teikts Eiropas Parlamenta (EP) šodien pieņemtajā rezolūcijā.

EP deputāti arī pieprasa noteikt saistošus ES mērķus par plastmasas atkritumu pārstrādi, informēja EP Preses dienesta pārstāve Agnese Krivade.

 

14.01.2014.

Sāksies Liepājas reģionālā atkritumu apsaimniekošanas plāna 2014.-2020.gadam sabiedriskā apspriešana

SIA "Liepājas RAS" informē par dokumentu "Liepājas reģionālais atkritumu apsaimniekošanas plāns 2014.-2020.gadam" un "Ietekmes uz vidi stratēģiskā novērtējuma vides pārskats" sabiedriskās apspriešanas uzsākšanu.

 

13.01.2014.

Vēl 3 dienas Latvijas izglītības iestādes var pieteikties makulatūras vākšanas konkursam "Tīrai Latvijai!"

"Zaļājosta" informē, ka dalībnieku uzņemšana uzņēmuma izsludinātajam makulatūras vākšanas konkursam "Tīrai Latvijai!" 2013./2014. mācību gadā noslēgsies 2014. gada 15.janvārī. Konkursā aicinātas pieteikties visas Latvijas skolas un pirmsskolas izglītības iestādes, kas vēlas sniegt ieguldījumu tīrākas vides veidošanā, efektīvi utilizējot pārstrādei sakrājušos nevajadzīgos papīrus un kartona izstrādājumus, vienlaikus pretendējot uz vērtīgām balvām.

 

11.01.2014.

Gaujas ūdenstūrisma uzlabošanai jāsakārto atkritumu apsaimniekošanas sistēma un norādes laivotājiem

Galvenās prioritātes ūdenstūrisma uzlabošanai Gaujā ir atkritumu apsaimniekošanas sakārtošana Gaujas krastos un nepieciešamo norāžu izvietošana laivotājiem, informēja Vidzemes plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Vasermane.

 

10.01.2014.

Itālija glābs savu "ugunszemi"

Itālijas parlaments gatavojas pieņemt īpašu dekrētu, lai glābtu Neapoles apkārtnē ar atkritumiem saindēto zemi, kā arī ievieš jaunus kriminālnoziegumus – dabas piesārņošanu un dabas katastrofas izraisīšanu. Plašā teritorijā ap Neapoli izveidojusies ārkārtas situācija, jo šajā zemē gadu desmitiem nelegāli noglabāti toksiski atkritumi, kā arī notikusi atkritumu dedzināšana, no kurienes arī radies šai teritorijai piedēvētais apzīmējums "ugunszeme".