Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

09.01.2014.

ZAAO konkursā mācību gada pirmajā semestrī savāktas 73 tonnas papīra un 20 kubikmetri PET pudeļu

Apkopojot SIA "ZAAO" (ZAAO) konkursa skolām un pirmsskolas izglītības iestādēm (PII) "Šķiroto atkritumu akcija" pirmā semestra rezultātus, secināts, ka jau līdz šim savāktas 73 tonnas izlietotā papīra un 20 kubikmetri PET pudeļu, informēja ZAAO sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Leimane.

 

08.01.2014.

No veikala plaukta līdz miskastei – viens solis

Pārtikas atkritumu apsaimniekošana Latvijā nevedas, bet izmetam ēdienu tik naski kā citur Eiropā, radot nopietnu vides piesārņojumu.

 

07.01.2014.

Krustpils novadā par mežu piesārņošanu ar atkritumiem sodītas astoņas personas

Krustpils novadā par mežu piesārņošanu ar atkritumiem pērn pieķertas un ar 50 latu (71 eiro) naudas sodiem sodītas astoņas personas, informēja Krustpils novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Liāna Pudule-Indāne.

Aktīvi īstenojot dažādus ar vides aizsardzību saistītus pasākumus, 2013.gadā Krustpils novadā atklātas arī vairākas nelikumīgas atkritumu izgāztuves, kuru īpašniekiem uzlikts pienākums sakopt sev piederošo īpašumu. Tādējādi uz atkritumu poligonu 2013.gadā papildus izvesti vairāk nekā 300 kubikmetri atkritumu.

 

04.01.2014.

Madonas novadā pieaugs atkritumu apsaimniekošanas tarifs

No 1.februāra Madonas novadā pieaugs sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifs.

Izmaiņas tarifā veiktas, jo mainīta kārtība sadzīves atkritumu apsaimniekošanai un paaugstināts atkritumu noglabāšanas dabas resursu nodoklis. Tāpat arī Latvijas tiesībsargs norādījis, ka atkritumu apsaimniekošanas izmaksas nevar aprēķināt normu sistēmā.

 

03.01.2014.

Iecerēts rekonstruēt bijušo atkritumu izgāztuvi "Kleisti"

Informāciju sagatavoja Iveta Mazūre, Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste, Dzintra Āboliņa, Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinatore.

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments (RD MVD) ir izsludinājis iepirkumu par bijušās pilsētas atkritumu izgāztuves "Kleisti" rekultivācijas projekta izstrādāšanu un būvdarbu veikšanu. Rekultivācija samazinās atkritumu negatīvo ietekmi uz vidi un novērsīs tālāku vides piesārņojumu, kā arī tiks iegūta apzaļumota un sakopta ainava 4,5 ha platībā.