Sveicināti vortālā www.atkritumi.lv!
 

17.06.2014.

Līgosim, domājot ekoloģiski!

Tuvojoties Līgo svētkiem, kurus daudzi tiecas pavadīt tuvāk pie dabas, jautājums par to, kur likt atkritumus, kas paliek pēc svinībām, kļūst īpaši aktuāls. Svarīgi neaizmirst par videi draudzīgu domāšanu arī svinot svētkus un būt atbildīgam pret apkārtni, atstājot aiz sevis sakoptu teritoriju.

 

16.06.2014.

Šovasar ievērojami samazinājies varžu skats - tas apdraud ūdrus

Ūdrs barības ķēdē atrodas vienā līmenī ar cilvēku. Tas ir kā indikators, kurš norāda, vai konkrētajā vietā daba ir pietiekami nepiesārņota, lai tajā droši varētu dzīvot arī cilvēki. Tāpēc ūdrs ir izvēlēts par vienu no Mangaļi dabas fonds projekta "Esi atbildīgs par dabu! Latvija pēc 30 gadiem" simboliem, kas uzsākts ar dabīgā minerālūdens "Mangaļi", vides organizāciju un ekspertu atbalstu. Tā mērķis ir aicināt sabiedrību mainīt savus paradumus un mazināt cilvēka rīcības un klimatisko pārmaiņu ietekmi uz dabu.

 

13.06.2014.

Ziemeļvidzemes pašvaldībās noslēgusies lielgabarīta atkritumu savākšanas akcija

Vairākas Ziemeļvidzemes pašvaldības sadarbībā ar SIA "ZAAO" (ZAAO) pavasarī organizēja akciju, kuras ietvaros iedzīvotājiem bija dota iespēja bez maksas nodot lielgabarīta atkritumus. Pašvaldību ierādītās vietās tika novietoti konteineri, kuros iedzīvotāji varēja atstāt nevajadzīgos lielizmēra priekšmetus. Akcija norisinājās Burtnieku, Amatas, Saulkrastu, Kocēnu, Krimuldas novados un Valmieras pilsētā.

 

12.06.2014.

"ZAAO" Cēsīs ierīko vēl divus pazemes atkritumu konteineru laukumus

Cēsīs L.Paegles ielā 8 un L.Paegles ielā 19b izveidoti pazemes atkritumu konteineru laukumi, kuri palīdzēs nodrošināt labāku sakoptību iekšpagalmos. Minētos laukumus izveidoja atkritumu apsaimniekotājs SIA ZAAO (ZAAO), saskaņā ar līgumu, kas noslēgts starp uzņēmumu un pašvaldību.

 

11.06.2014.

Notiks seminārs par atkritumu samazināšanas iespējām Latvijā

Biedrība "homo ecos:" š. g. 18.jūnijā no plkst. 12.30 līdz 17.00 Birojnīcā organizē semināru "BEZ ATKRITUMIEM. Atkritumu samazināšanas iespējas Latvijā", kurā ir aicināti piedalīties nevalstisko organizāciju un pašvaldību pārstāvji, kā arī visi interesenti un kas notiek projekta "Nevalstisko organizāciju administratīvās kapacitātes stiprināšana jautājumos, kas saistīti ar līdzdalību politikas plānošanā un ieviešanā par atkritumiem kā izmantojamiem resursiem" ietvaros.